Energetske pločice sa orašidima

  • 0 komentara
  • 4 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 09:30

Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne!

Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice.

Slažete se?

 

Sastojci za 15-ak ploškica

200 g sirovih indijskih oraščića

130 g sirovih badema

30 g amaranth popsa sa medom*

60 g sušenih brusnica/grožđica

2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje

žličica cimeta, opcionalno

120 g kikiriki maslaca**

50 g extra djevičanska kokosova ulja

140 ml rižina sirupa

 

Kockice tamne čokolade možete utisnuti na vrh prije pečenja.

 

*Umjesto amaranth popsa, mogu ići i puffed quinoa.

**Umjesto maslaca od kikirikija, može ići tahini ili neki drugi maslac od orašida.

 

Indijske oraščiće, bademe i brusnice nasjeckati na grubo, nožem.

Kikiriki maslac, ulje i rižin slad otopiti kratko na umjerenoj vatri, miješajući.

Oraščićima dodati popse, cimet i oljuštene sjemenke konoplje, zatim preliti mokru smjesu preko suhih sastojaka.

Sve sastojke dobro promiješati i sipati na pleh obložen masnim papirom, debljine prsta ili malo više.

Ploškice će biti super malo "deblje".

 

Ravnomjerno raspodijeliti smjesu, izravnati vrh i staviti peći na 160C stupnjeva otprilike 15 minuta.

Smjesa će omekšati naravno, sjediniti se i lagano zapeći.

Rižin slad je izvrstan zaslađivač jer je jako gust i jak, kao ljepilo, pa je izvrstan za ove ploškice.

 

Gotove pločice izvadite i ostavite na plehu da se smjesa ohladi i stvrdne.

Nakon nekog vremena možete prebaciti i u hladnjak da bude skroz čvrsta i onda razrezati na željene ploškice.

 

Možete ih čuvati na sobnoj temperaturi ili da dulje potraju u frižideru.

Na hladnome će biti i čvršće.

 

Uživajte!

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Hrskava granola sa kikiriki maslacem i čokoladom x 1
    Davno davno davno, radila sam granolu sa kikiriki maslacem u koju sam se zaljubila. Bila je savršeno hrskava, fina i sa većim "clusterima". Odlična! Kako sam radila i zapisivala recept, papirić se izgubio i nikako da pokušam ponovo napraviti čudo od granole.   Evo, sad je stigao ponovo taj dan, ja zadovoljna, nadam se da ćete i vi biti:)   Sastojci: 200 g sitnih zobenih pahuljica 1 žličica cimeta 20 g quinoa puffs-a šaka badema 150 g kikiriki maslaca 40 g kokosovog ulja 130 g rižin...
  • Čoko bananko x 9
    S ponosom mogu reći, da je ovo najbolji banana bread koji sam ikad jela, ovoga puta u čokoladnoj varijanti. Inače ga radim bez kakaa sa dodatkom sjeckanih oraha, međutim ovoga puta sam malo prilagodila recept i napravila čoko verziju. Mekan je, sočan, odličan i nakon dva-tri dana, super užina koja će vas dobro zasititi. Ja ga volim poslužiti uz čašu jogurta ili kavu.   Sastojci 320 g omekšale banane, otprilike 3 banane sjemenke jedne vanilije ili jedan paketić bourboun vanilija šećera ...
  • Kladdkaka, švedski čokoladni raj za nepce x 6
    Znaju Šveđani kako uživati u malim stvarima... Kladdkaka je apsolutni čokoladni kolač, u mojoj varijanti bez brašna, koji se topi u ustima, tek pečen je vrlo nježan i mekan, sa prekrasnom tankom koricom. Jednostavno se stopio sa sladoledom od vanilije i višnjama iz kompota koji su osvježili ovu čoko bombu.   Vidjela sam da neki preporučaju ohladiti kolač u frižideru, za mene je onda prejak i bolji mi je kad je tek pečen ili sobne temperature.   Zasladite si vikend ovom divotom, pozovite p...
  • Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom x 5
    Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija. Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.   Sastojci za 3 porcije: 200 g ječma 2 manja poriluka, ne ona "XXL" 2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini 150 g svježe blitve maslinovo ulje Himalajska sol prstohvat kajenskog papra,  u prahu voda svježi ili sušeni vlasac  ovčja ili kozja skuta malo ribanog tvrdog sira ...