Energetske pločice sa orašidima

  • 0 komentara
  • 4 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 09:30

Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne!

Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice.

Slažete se?

 

Sastojci za 15-ak ploškica

200 g sirovih indijskih oraščića

130 g sirovih badema

30 g amaranth popsa sa medom*

60 g sušenih brusnica/grožđica

2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje

žličica cimeta, opcionalno

120 g kikiriki maslaca**

50 g extra djevičanska kokosova ulja

140 ml rižina sirupa

 

Kockice tamne čokolade možete utisnuti na vrh prije pečenja.

 

*Umjesto amaranth popsa, mogu ići i puffed quinoa.

**Umjesto maslaca od kikirikija, može ići tahini ili neki drugi maslac od orašida.

 

Indijske oraščiće, bademe i brusnice nasjeckati na grubo, nožem.

Kikiriki maslac, ulje i rižin slad otopiti kratko na umjerenoj vatri, miješajući.

Oraščićima dodati popse, cimet i oljuštene sjemenke konoplje, zatim preliti mokru smjesu preko suhih sastojaka.

Sve sastojke dobro promiješati i sipati na pleh obložen masnim papirom, debljine prsta ili malo više.

Ploškice će biti super malo "deblje".

 

Ravnomjerno raspodijeliti smjesu, izravnati vrh i staviti peći na 160C stupnjeva otprilike 15 minuta.

Smjesa će omekšati naravno, sjediniti se i lagano zapeći.

Rižin slad je izvrstan zaslađivač jer je jako gust i jak, kao ljepilo, pa je izvrstan za ove ploškice.

 

Gotove pločice izvadite i ostavite na plehu da se smjesa ohladi i stvrdne.

Nakon nekog vremena možete prebaciti i u hladnjak da bude skroz čvrsta i onda razrezati na željene ploškice.

 

Možete ih čuvati na sobnoj temperaturi ili da dulje potraju u frižideru.

Na hladnome će biti i čvršće.

 

Uživajte!

 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Divna focaccia u ljetnom ruhu x 0
      Kada se mezi, neka se mezi sa stilom! Focaccia je super cool "kruhić" koji podsjeća na pizzu jer na njega možete staviti koje god dodatke želite. Korica je fina, tanka i hrskava, a unutrašnjost meka i prozračna. Moja je napravljena sa pirovim brašnom, polu integralna sa cherry rajčicama i ružmarinom/origanom. Napravila sam dvije od jednog tijesta, sve ovisi o plehu koji koristite za pečenje.   Sastojci: 250 g pirovog brašna 200 g integralnog pirovog brašna 1 žličica Himalajske soli ...
  • Osvježavajući smoothie sa posebnim dodatkom x 5
    Kako krenu topliji dani, tako ja pojačam pripremu smoothija! Ovaj je tako jednostavan recept, fin za poludit, sa posebnim dodatkom-maslacem od suncokretovih sjemenki (recept sam vam napisala u prošlom postu), ali može ići i tahini.   Sastojci za 1 smoothie 1 banana šaka svježih jagoda (6-7 komada) 3/4 žličice maca praha 1/2 žličice cimeta 1 žlica maslaca od suncokretovih sjemenki kokosovo mlijeko   Sve sastojke ubaciti u blender i miksati do guste jednolične smjese. Količinu mlijek...
  • Namaz od 3 sastojka za prste polizati x 3
    Gledam te suncokretove sjemenke u ormariću već neko vrijeme i šta napraviti s njima i u 15-ak minuta nastane ova divota. Jako podsjeća na tahini pastu, ja volim guste domaće namaze, taj fini orašasti, sezamov, tostirani okus, tako da je ovo za mene pun pogodak. Odličan mi je dodatak smoothieju, svježem voću ili nekoj kašici.   Sastojci 300 g sirovih suncokretovih sjemenki 50-60 ml sezamovog ulja (okviran omjer) cca 2-3 žlice sirupa od datulja   Suncokretove sjemenke tostirati par minu...
  • Veganski keksi koji se tope u ustima sa lješnjakovim maslacem x 7
      Kad ti recept iz prve ispadne točno kako treba i onda ti pas pojede cijeli pleh keksa dok te nema doma. Eto, to se meni dogodilo, mali lopov se nekako dočepao keksa koji su se hladili na šanku i onda sam morala odmah ponoviti recept i utvrditi gradivo. Ziggi, mali lopov, je ne znam kako preživio ovaj žešći overdose, a sad je vrijeme da i vi isprobate ove pre pre fine keksiće.   Sastojci za cca 14 keksa 120 g gustog maslaca od lješnjaka 60 g extra djevičanskog kokosovog ulja 20 g mlje...