hm.. nedjelja.... mrzim nedjelju... zasto ??? e pa opet se je vracam na hranu, ovih dana samo razmisljam ili pisem o nekoj hrani. neki dan o cokoladi i u jednom posu sam istracala sa moja frendica jede, pa danas opet o hrani - pravo za zabrinut se , heheheheh. eh zelim Vas pocastiti s jednim receptom. nedjelja je inace poznata kao dan - MESO NA STOL ili HOCEMO JESTI MESA !!!!! vec se subotom navecer planira sta ce se kuhati ( zivim s majkom pa moja majka inace nedjeljom sprema rucak), a vec se dobro zna da ce biti OPET meso. u mom kuci se nikada ne dogadja da se nedjeljom ne jede meso, i to ne bilo kako . nego peceno i puno masti, ulja; pa jos uz to neki peceni krompir ( bili to pomfritici ili nesta drugo). a prije toga juha s kuhanim mesom, opet mesooooooooooooooooooo.!!!!!!! za izluditi. tu nastaje haos ako neko predlozi da se jede nesta drugo. ovaj digne nos i psuje : "kakav je to rucak bez mesa i krompira", ovaj drugi vice: "ma znas sta , necu onda ni jesti" ... pa se ja pitam jer svaki puta mora biti isti meni. cini mi se da ce i mene jedan dan staviti na stol i pojesti... krvolocni mesozderi.... s kim ja zivim :D :D
toliko dobrih recepata , a mi se uvijek vracamo na isto. izludjuje me to. propast svijeta bi se desilo da imamo npr. malo zelenjave nedjeljom.
u ovom recepti naravno ima mesa ( pravi recept za nedjeljni rucak, da nebi svijet propao i da se nebi pricalo po susjedstu da kod Vas danas - nedjelja nije bilo MESA na stolu - kakva tragedija), ali ima i ostalih namjernica koje su dakako zdrave. pa eto lagana pita za Vas...
recept
Potrebne namjernice:
mjesano mljeveno meso ili bilo koje drugo meso ( npr. piletina narezana na sitne komacice, ili po mogucnosti mljevena; po vasim zeljama)
riza
kelj
jaje
mrkvica - luk
* neznam dal vam se svidjaju u startu namjernice ali citajte do kraja...
Postupak:
na malo ispirjanog luka i mrkvice dodamo meso, i podlijemo vodom, kuhati dok voda ne ispari kraja... (posolimo, vegetimo, popaprimo...)
rizu skuhamo na vodi ( takodjer po zelji zacinimo)
kelj blansiramo ili skuhamo na 5 min u slanoj vodi, i ocijediti.
zatim sve to pomjesamo u kompaktnu smjesu, te umutimo jaje. izlijemo u posudu za pecenje i u pecnicu na 200 stupnjeva 20 - 30 min.
kolicinu sastojaka nisam navodila, to je individualno..ko sta voli vise.
jel ima mesa? IMA
jel ima povrca ? IMA
malo rize uz to i za polizati prste.
inace kombiniram bez kruha, jer mi je to much. ako je nekom slabo dodajte i kruha. super mi je kombinacija sa zelenom salatom. uz slast. u njoj ima svega ali je jako lagana....
P.S . ovaj recept je kod mene poznat po nazivu : pita keljusa
pa nemora uvijek biti peceno meso i krompir, ili bas - bas mora????????
toliko dobrih recepata , a mi se uvijek vracamo na isto. izludjuje me to. propast svijeta bi se desilo da imamo npr. malo zelenjave nedjeljom.
u ovom recepti naravno ima mesa ( pravi recept za nedjeljni rucak, da nebi svijet propao i da se nebi pricalo po susjedstu da kod Vas danas - nedjelja nije bilo MESA na stolu - kakva tragedija), ali ima i ostalih namjernica koje su dakako zdrave. pa eto lagana pita za Vas...
recept
Potrebne namjernice:
mjesano mljeveno meso ili bilo koje drugo meso ( npr. piletina narezana na sitne komacice, ili po mogucnosti mljevena; po vasim zeljama)
riza
kelj
jaje
mrkvica - luk
* neznam dal vam se svidjaju u startu namjernice ali citajte do kraja...
Postupak:
na malo ispirjanog luka i mrkvice dodamo meso, i podlijemo vodom, kuhati dok voda ne ispari kraja... (posolimo, vegetimo, popaprimo...)
rizu skuhamo na vodi ( takodjer po zelji zacinimo)
kelj blansiramo ili skuhamo na 5 min u slanoj vodi, i ocijediti.
zatim sve to pomjesamo u kompaktnu smjesu, te umutimo jaje. izlijemo u posudu za pecenje i u pecnicu na 200 stupnjeva 20 - 30 min.
kolicinu sastojaka nisam navodila, to je individualno..ko sta voli vise.
jel ima mesa? IMA
jel ima povrca ? IMA
malo rize uz to i za polizati prste.
inace kombiniram bez kruha, jer mi je to much. ako je nekom slabo dodajte i kruha. super mi je kombinacija sa zelenom salatom. uz slast. u njoj ima svega ali je jako lagana....
P.S . ovaj recept je kod mene poznat po nazivu : pita keljusa
pa nemora uvijek biti peceno meso i krompir, ili bas - bas mora????????
Objavljeno 06.09.2009.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji2komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija