Video vježbe s elastičnom gumom za cijelo tijelo!
Vježbe

Video vježbe s elastičnom gumom za cijelo tijelo!

Ljeto je pred vratima. Dani su topliji i uskoro ćemo uskočiti u ljetnu odjeću gdje će se teško moći prikriti naslage koje nam je zima priuštila. Svakome je želja šetati gradom u laganim, prozračnim majicama, haljinama ili kratkim hlačicama, a da ne spominjem plažu i trenutak kad treba pokazati svoj novi kupaći kostim. Još nije kasno krenuti s pripremama za pokazati se u najboljem svijetlu, jer rijetki su oni koje zaista nije briga u kakvom će se izdanju pojaviti.

Vjerujte, još imate šanse i načine za pozitivnim promjenama, a jednu od njih vam nudim u današnjim video prezentacijama.

Ako ne možete ili niste spremni ili ste od onih koji se teško odlučuju za odlazak u teretanu, a vole provoditi slobodno vrijeme na svježem zraku trening s elastičnom gumom je idealno rješenje za vas.

Idealno je i s toga što ovakav vid treninga možete primijeniti ako ste na putu, u hotelskoj sobi ili pak u uredu, jednostavno ne morate biti vezani uz jednu lokaciju, možete vježbe primjenjivati bilo gdje i bilo kad.

Vježbe s elastičnom trakom u gymu

S gumom možete raditi vježbe za cijelo tijelo na otvorenim ili u zatvorenim mjestima, te tako, uz još neke vanjske aktivnosti poput vožnje biciklom, rolanjem, trčanjem ili šetnjom, napravite dodatni trening kojim ćete osjetiti ugodno zatezanje mišića.

Potrebno je samo malo vremena, dobra volja i guma.

Redovitim vježbanjem uz pravilno korištenje i izvođenje vježbi, ojačat ćete tijelo i učiniti ga fleksibilnijim.

Osobe koje imaju zdravstvenih tegoba te pretjeranu tjelesnu težinu, posebno će ohrabriti vježbanje s ovim rekvizitom. Razlog tomu je što, osim jednostavne uporabe, osobe same određuju snagu i intenzitet kojim će vježbati.

Postoji više vrsta elastičnih guma koje se razlikuju po bojama karakterističnim za određenu elastičnost, ovisno o proizvođaču. Što je elastičnost manja to je otpor veći, a jačinu otpora možete regulirati skraćivanjem ili produljivanjem gume. Stoga svaka osoba, bila ona početnik, rekreativac ili profesionalac ili joj je potrebna rehabilitacija, može prema svojim mogućnostima koristiti gumu određene elastičnosti.

Elastična traka

Guma je izvrstan rekvizit koji je svojom cijenom dostupan svima i lako je prenosiv jer zauzima vrlo malo mjesta.

Većina vježbi s elastičnom gumom izvodi se u stojećoj poziciji što je puno bolje nego izvođenje vježbe u sjedećoj poziciji jer ujedno uključujemo i mišiće trupa. Pokret treba izvoditi kontrolirano i sporo s posebnim naglaskom na negativni dio pokreta.

Želite li povećati snagu i mišićnu masu koristite veliko opterećenje s manjim brojem ponavljanja dok ćete izvođenjem većeg broja ponavljanja sa manjim opterećenjem dovesti tijelo do veće izdržljivosti i smanjenja potkožnog masnog tkiva.

Iako postoji neograničeni broj vježbi, ovdje ću vam prikazati samo neke.

Video vježbe u prostoru

Video vježbe u prirodi

Nadam se da ste nakon pogledanih video materijala shvatili koliko se radi o jednostavnim vježbama te da ste odmah dobili volju za vježbanjem. Elastičnu gumu svih otpora možete naručiti u fitness.com.hr webshopu.

Sretno! :)

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Video prikaz - vježbe za leđa x 44
    Želite dobiti popularni "trokut"? Pregledajte sve video isječke i primjenite neke od vježbi u svom treningu. Obrađene su vježbe za donji dio leđa, latissimus dorsi te trapezius.
  • Opuštajuće istezanje na lopti x 18
    Sljedeće vježbe ciljaju na fleksiblnost i ravnotežu korištenjem lopte za vježbanje. Zagrijte se prije istezanja – hladni se mišići lakše ozlijede. Ove vježbe možete zaista izvoditi kad god poželite. O...
Na forumu ima 2 komentara na ovu temu
Forum
Svi komentari na temu: Video vježbe s elastičnom gumom za cijelo tijelo!

neradi vam video, inače dosta radim sa gumama izvrsno za elastičnost snagu
cobrinja
24.01.17. u 15:29
line
Koji internet preglednik koristiš? (chrome, firefox i sl.)

Pogledao sam sada, oba 2 videa rade normalno u èlanku.
Zoki2017-01-24 16:21:36
Zoki
24.01.17. u 16:21
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova