Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Isprobajte trening sa sliderima (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Želite otežati trening ili samo uvesti promjenu u svoju rutinu vježbanja, savjetujemo vam da isprobate slidere.

Sve vježbe koje se izvode slobodnim tijelom, iskoraci, sklekovi, čučnjevi...mogu se dodatno otežati uz pomoć slidera. Vrlo praktičan rekvizit za kućnu upotrebu koji ne zauzima prostor, a vaš trening uz njih postaje interesantniji i zahtjevniji.

Svaka promjena u treningu zbunjuje mišiće i stvara prostor za adaptaciju. Standardna rutina omogućuje da mišići postanu efikasni. Efikasnost znači i manje trošenje energije i više vremena da bi postigli isti efekt.

Mala promjena u načinu kretanja koji omogućuju slideri, zbunjuje mišiće i zahtjeva veću potrošnju i bolje rezultate.

Trening uz slidere postaje interesantniji zbog nebrojnih kombinacija vježbi i načina kretanja. Uz njih možete izvoditi cardio treninge kližući se po podlozi ili pak treninge snage i izdržljivosti.

Za vas smo izabrali pet vježbi s kojima ćete aktivirati cijelo tijelo što vam može poslužiti kao kratki trening ili ideja za daljnje istraživanje slidera.

Iskoraci

iskorak slider

Iskoraci su dobro poznata vježba u kojoj se radi imitacija koraka, hoda. Dodatno otežanje u vježbi predstavlja guranje i povlačenje noge po podlozi što će dodatno angažirati quadricepse i mišiće stražnje lože. Primijetit ćete da je u ovoj vježbi korištenjem slidera narušena stabilnost tijela. Mišići corea koji su zaduženi za stabilizaciju moraju se naviknuti na nove uvjete rada što će ih dodatno uposliti.

Pogreške kod izvedbe:

 • Koljeno prelazi projekciju prsta
 • Preuski stav
 • Otkloni tijelom

Spuštanje do upora

upor slider

Spuštanje iz stojećeg stava u upor metabolička je vježba koja će ubrzati rad vašeg srca. Brzi prelasci iz pozicija zahtijevaju veliki angažman mišića i energetsku potrošnju. Želite li dodatno otežati vježbu iz pozicije upora napravite sklek.

Iz stojećeg stava oslonite se na dlanove i opružite tijelo do upora za sklek. Pripazite da su u uporu aktivni mišići corea. Privlačenjem koljena i brzim podizanjem vraćamo se u početni stav.

Pogreške kod izvedbe:

 • Kukovi se spuštaju do poda
 • Uvinuće u donjem dijelu leđa

Sklek

sklek slider

Sklekovi sa sliderima mogu se izvoditi na različite načine. Ruka se može opružati naprijed ili u stranu kao što smo izabrali u našem primjeru. Prilikom spuštanja u sklek opružena ruka klizi u stranu te se na isti način vrača u početnu poziciju. Vježba se izvodi naizmjenično s jednom, a zatim s drugom rukom.

Pogreške kod izvedbe:

 • Pogrčena ruka
 • Neaktivan core
 • Podizanje ramena, zatim kukova

Podizanje kukova

podizanje kukova

Sjajna vježba za mišiće stražnje lože, gluteusa i mišiće corea. Izvodi se iz ležanja na leđima. Podignite kukove i privlačite pete prema stražnjici. Kukovi moraju pratiti kretanje tijela kako bi zadržali ravnu liniju. Opružanjem iz potkoljenica vraćamo se u početnu poziciju.

Pogreške kod izvedbe:

 • Kukovi ne prate kretanje tijela
 • Neaktivni mišići stražnjice

Penjači

mountain climber

Zahtjevna vježba čiji je primarni cilj jačanje mišića corea. Iz upora na rukama, opružite jednu nogu. Druga noga klizi uz pomoć slidera naprijed nazad. Korištenjem samo jednog slidera i jedne noge otežavamo vježbu i jače aktiviramo mišiće corea. Vježbu prvo izvodite jednom, a potom je ponovite i drugom nogom.

Pogreške kod izvedbe:

 • Propadanje kukova
 • Uvinuće u leđima
 • Ramena nisu iznad dlanova

Sve opisane vježbe sa sliderom pogledajte i u sljedećem videu:

Trening slidere možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu.

Objavljeno 12.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!