NOVA Fitness.com.hr trgovina u Zagrebu - 15% popusta na sve do kraja mjeseca!

Smart Training online platforma - rješenje za trenere u vrijeme koronavirusa!

Image

S obzirom na trenutnu situaciju i širenje Covid-19 virusa svi trpimo velike gubitke i na nama kao trenerima je da nastojimo brzo prihvatiti ovu situaciji i pokušamo poslovanje ponovno uspostaviti na noge koliko je to moguće. Iako su naše dvorane zatvorene, to ne znači da život treba da stane.

U ovim trenutcima ne preostaje nam velik izbor mogućnosti osim online varijante treninga ili live trening kroz zatvorene grupe sa svojim članovima. Nažalost, nitko ne zna koliko će ova situacija potrajati. To može biti još 2-3 tjedna, a može biti i nekoliko mjeseci.

Naša dužnost kao trenera je da se i dalje brinemo o zdravlju svih naših klijenata i budemo im podrška na njihovom putu prema zdravlju i kvalitetnijem životu.

Ono što nam u ovom trenutku nije dobar izbor je prestanak tjelesne aktivnosti jer određene studije i dokazi upućuju da prestanak treniranja u trajanju od samo par dan do par tjedana ima značajan negativan utjecaj na organizam, bili oni rekreativci ili sportaši.

Fitness industrija se u posljednjih par godina promijenila stoga potraga za znanjem, novim vještinama i metodama u treningu bila je jedna je od mojih strategija za postizanje uspjeha i razvoja našeg centra.

Konstantna potraga za novim idejama, saznanjima i velika količina strasti rezultirali su izradom online platforme i mobilne i administratorske aplikacije. Ova platforma može biti svima od pomoći da postignu svoje ciljeve u fitnessu, sportu i rehabilitaciji. 

Online platforma je jedan noviji moderniziraniji pristup i mjesto za sve ozbiljne trenere, rekreativce, vlasnike fitness centara i sve druge gdje mogu pohranjivati, planirati, slati svoje treninge svojim klijentima.

smart aplikacija

Kroz svoje dugogodišnje iskustvo i u razgovoru s velikim brojem vrhunskih trenera poput Pere Kuterovca, Joška Vlašića, Mikea Boylea, Mikea Younga, Mladena Jovanovića, Marka Verstegena svi smo se složili da jako mali broj trenera imaju bilo kakav plan treninga. Kad se ostvare rezultati  i pogledamo unatrag što se radilo, koje se metode sprovodile na kojoj razini intenziteta, volumena se radilo ne može se znati jer se nije bilježilo?

Kad pričamo o ozbiljnom trenerskom poslu i tome kako bi on trebao izgledati jasno je da se na radi samo o brojanju ponavljanja, serija i pauza između setova ili pak demonstraciji vježbi, bitan je proces, jer trening je proces!

Vježbe mogu svi poznavati jer su lako dostupne - dovoljno je otići na YouTube, Instagram, Facebook. Po tome SVATKO može biti trener. No, istina je daleko od toga...

Poznavati proces koji uključuje jasno planiranje i programiranje treninga s jasnim odabirom vježbi i praćenja određenih parametara koji su bitni u radu s vrhunskim sportašima ili rekreativcima odlika je stručnog trenera. istovremeno, s druge strane nalazimo vrlo malu i nedovoljnu, površno znanje, nedovoljnu stručnost ili nedostatak alata za planiranje i programiranje itd.

Zašto je u ovom trenutku online platforma dobro rješenje?

Na ovaj način imate mogućnost pohraniti i razvijati vaše programe na jednom mjestu i brzo isporučiti svoje treninge svojim klijentima.

Kad pričamo o ozbiljnom trenerskom poslu na upit na koji način treneri pišu planove svojih treninga za svoje klijente najčešći su odgovori poput Excel tablica, Word dokumenata ili jednostavno nemaju nikakve programe.

Ukoliko se pak radi o trenerima koji rade online sa svojim klijentima komunikacija se odvija putem Whatsappa, Vibera ili se dijele YouTube linkovi itd. U današnje vrijeme mislim da smo po pitanju modernizacije u fitnessu i treningu zaostali za zapadnim zanimanjima.

Stoga, i ovdje je Smart Traininig online platforma dobro rješenje. 

aplikacija

Uz korištenje Smart Traininig online platforme vi kao trener uštedjet ćete vrijeme na planiranje treninga, imat ćete mogućnost pohranjivati vaše treninge u bazu podataka i služiti se njima i slat ih na najbrži mogući način vašim klijentima. Imate mogućnost koristiti bazu vježbi s preko 600 video zapisa: vježbe su u kategorijama Stretching, Mobility, Stability, Activation, Strenght, Core... vježbe sa trakama, medicinkama, pliometrijske vježbe itd.

Dodatna dobra stvar je što vam program dozvoljava ubacivati vaše video zapise i koristiti ih za planiranje treninga i slanje svojim klijentima.

aplikacija

Kako izgleda Online Smart Training APP?

Online Smart Training APP sastoji se od 2 dijela:

  1. Web administracije 
  2. Mobilne aplikacije

Web administracija tkz. Workout Builder je namijenjena za sve trenere (coach) i nudi širok spektar funkcionalnosti, poput kreiranju programa za sebe i svoje Klijente. Aplikaciju i administraciju potražite na LINKU.

vjezbe aplikacija

Mobilna aplikacija omogućuje svim korisnicima (svim vježbačima) da pregledavaju različite programe od svojih trenera te prate raspored svojih treninga.

aplikacija

Nadam se da će ovakav način rada svim trenerima olakšati posao u ovom periodu, a i u budućem da moderniziraju pristup svome radu. Jer cilj svakog trenera je da pruži najbolje za svoje klijente!

Objavljeno 02.04.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!