Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

7 pole dance vježbi za jačanje ruku i trbušnih mišića (video)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svi koji su barem probali pole dance znaju da nije šala. Znaju da je jako težak i bolan sport koji zahtjeva fizičku spremu na jako visokoj razini. Odlučio sam vam približiti neke od vježbi koje možete probati raditi da ojačate mišiće ruku i trbuha s tim da ste u kontaktu sa šipkom te vam na taj način pomoći da spremnije krenete u pole dance.

Podizanje zdjelice (helić)

Ako nam se šipka nalazi s desne strane, hvatamo je desnom rukom dolje, a lijevom gore te podižemo noge od poda bez zamaha. U videu možete vidjeti početnu, lakšu verziju vježbe i završnu naprednu.

L-sit izdržaj

Radimo li ga na šipci, pokušavamo što više ispružiti obje ruke i zadržati poziciju što je duže moguće, a ako radimo na podu, jedna ruka nam dira pod, a drugu oslonimo na šipku.

Penjanje na šipku

Lakša verzija ide tako da raširimo noge i samo se rukama počnemo povlačiti prema gore. Malo kompliciraniji i malo teži oblik penjanja bi bio taj da se penjemo prema gore na statičnoj šipci u krug, s tim da nam se ne dogodi to da se tijelo previše zarotira, nego ga snagom trbuha održavamo uvijek u poziciji gdje nam trbuh gleda prema šipci.

Triceps ekstenzija na šipci

Spustimo se što je niže moguće s velikim naglaskom na to da nam je tijelo potpuno ravno, nakon par ponavljanja mijenjamo ruke. Još jedan oblik bi bio onaj gdje se spuštamo dlan po dlan do pozicije u kojoj možemo izvesti ovu vježbu.

Bočni trbušnjaci

Sama pozicija za izvedbu ove vježbe puno pomaže za održavanje na šipci. Zakačimo nogu kod koljena malo više od razine zdjelice, drugu nogu približimo uz šipku, ravnih leđa se spuštamo u stranu i vraćamo u početnu poziciju.

Dragon flag podizanje

Rameno penjanje možemo u početku vježbati sa zamahom i sa savinutim nogama dok ne razvijemo snagu za podizanje ravnoga tijela.

Pole dance trbušnjaci

Po čemu se razlikuju od ostalih trbušnjaka? Pa samo po jednoj sitnici, izvodimo ih na šipci, okrenuti glavom prema podu, dok se držimo samo nogama. :)

Objavljeno 20.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!