Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

4 najvažnije vježbe s bučicama za jaka prsa

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Vježbe za prsa mnogima su među najdražim vježbama. Uz vježbe koje se izvode korištenjem šipke, bodyweight vježbe i vježbe na trenažerima, u trening prsa svakako treba uključiti i vježbe s bučicama. Donosimo 4 najvažnije vježbe za snažna prsa koja svakako uvrstite u svoju trening rutinu. 

Potisak na klupi

Potisak bučicama može se izvoditi na ravnoj, kosoj ili kontra-kosoj klupi, što mijenja kut aktivacije mišića.

Lezite leđima na klupicu i u svaku ruku uzmite bučicu te je spustite bočno do visine prsa, tako da su dlanovi okrenuti prema stopalima. Iz ove, donje pozicije podignite bučice ravno iznad prsa tako da ruke budu opružene. Iz te gornje pozicije kontrolirano spustite utege natrag u donju poziciju.

reebok

Razvlačenje na klupi

I razvlačenje bučicama može se izvoditi na ravnoj, kosoj ili kontra-kosoj klupi, što mijenja kut aktivacije mišića.

Lezite leđima na klupicu i u svaku ruku uzmite bučicu te ih  podignite ih prema gore dlanovima okrenutim prema unutra. Koristeći polukružni pokret spuštate bučice lagano prema dolje sa svake strane prsa. Laktovi neka budu malo savijeni tijekom čitavog izvođenja vježbe.

Vježbu uvijek izvodite s težinama koje vam dozvoljavaju pravilno izvođenje kako ne bi došlo do ozljede ramena.

reebok

Pullover

Lezite na klupicu te bučicu uhvatite s dvije ruke iznad prsa (tako da drška bučice prolazi između palaca i kažiprsta obje ruke), ispruženih laktova.

Iz ove početne pozicije, pomičite bučicu prema nazad tako da prolazi iznad glave i završava iza glave u razini s klupom ili malo niže. Istim putem vratite bučicu u početnu poziciju. Laktovi su tijekom cijelog pokreta ispruženi, ali ne i zaključani.

Vježba se može izvoditi i ležeći okomito na klupi tako da su samo vježbačeve lopatice oslonjene o klupu.

Potisak skupljenim bučicama

I ova vrsta potiska može se izvoditi na ravnoj, kosoj ili kontra-kosoj klupi, što mijenja kut aktivacije mišića. Ovaj potisak nepravedno je zapostavljena vježba za prsa te ga svakako treba uključiti u treninga prsa.

Lezite leđima na klupicu te u svaku ruku uzmite jednu bučicu. Ruke opružite iznad prsa i bučice spojite tako da su dlanovi okrenuti jedan prema drugome. Aktivno snažno gurajte bučicu jednu prema drugoj jer ćete tako dodatno aktivirati mišiće prsa.

Iz gornje pozicije, spojene bučice spuštajte prema prsima, pazeći da su bučice cijelo vrijeme spojene. Spustite bučice skroz do prsa, pa ih odgurnite natrag do početne, gornje pozicije.

reebok sprint tr

Zajedno ste snažniji. Trening s prijateljima može povećati motivaciju za 100%, a za sve ostalo tu je Reebok oprema za trening. Odaberite nove tenisice Sprint TR za višenamjenski trening i odjeću koja izgleda odlično. Reebok kolekciju pronađite u INTERSPORTU!

Želimo vas potaknuti da postanete snažniji, zajedno! Kupi nove Sprint TR s prijateljem i oboje ostvarite 20% popusta! Dođite zajedno u odabrane prodavaonice Intersport ili ostvarite popust kupnjom na web shopu koristeći kod REEBOK-SPRINT koji vrijedi ukoliko se u tvojoj košarici nalaze 2 para novih Reebok Sprint TR tenisica! Javi prijatelju i požurite jer akcija vrijedi do 20.03.!

Foto: Jaka Ažman, Lea Kovačić

Model: Rebeka Fink

Objavljeno 26.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!