VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Aerobikom protiv depresije

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Aerobik može otkloniti depresiju brže od lijekova, pokazalo je istraživanje o kojem je izvijestio "British Journal of Sports Medicine". Dvanaest osoba oboljelih od depresije, koja je u prosjeku trajala devet mjeseci, svakodnevno je vježbalo aerobik deset dana. U prosjeku su imali 49 godina, a među njima je bilo sedam žena. Kod deset pacijenata lijekovi nisu uklonili simptome.

Ispitanici su svakoga dana trideset minuta hodali na pokretnoj traci. Tri minute brzog hoda izmjenjivale su se s tri minute sporog hoda, a intenzitet vježbe povećavao se kako se srčani ritam prilagođavao programu treninga. Stupanj depresije mjeren je na početku i na kraju programa, a pacijenti su sami ocijenili svoje raspoloženje u početku i nakon deset dana.

Nakon deset dana kod šest pacijenata primijećeno je znatno poboljšanje, uključujući pet kod kojih je liječenje lijekovima bilo uglavnom neuspješno. Dvoje je bilo nešto manje deprimirano, dok je stupanj simptoma ostao isti kod četiri pacijenta. Ukupno je depresija smanjena za trećinu. Šest pacijenata zatražilo je nastavak programa.

Autori istraživanja upozoravaju da je posrijedi mala studija, ali ipak kažu kako je poboljšanje impresivno, s obzirom na to da antidepresivi obično počinju djelovati nakon dva do četiri tjedna.

"Rezultati naše studije upozoravaju na kliničko poboljšanje koje se ne može postići danas dostupnim farmakološkim liječenjem", zaključili su, te dodali da bi program mogao biti posebno prikladan za osobe na koje liječenje lijekovima ne djeluje.

Jednostavan zaključak :

Ako ste u depresiji ili ako ste loše raspoloženi primite se vježbanja jer to je način kojim ćete riješiti sve probleme !

Objavljeno 06.10.2006.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!