Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Prijavite se: 15. instruktorski aerobic tečaj Crikvenica 2011.

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Već dugo vježbate neki od grupnih programa, zadovoljni ste kondicijom i razinom vježbanja, ali osjećate da možete više. Jeste li razmišljali o tome da postanete instruktor grupnog treninga? Sigurno ste se ponekad upitali od kuda instruktoru sve te ideje, motiv, pozitiva… i još je za to plaćen?? Pa oni imaju najbolji posao na svijetu! I nije to daleko od istine. Renata Sopek i Mario Valentić izvrstan su primjer kako prenositi svoje zdrave i pozitivne ideje na druge. Zašto ne biste i vi? Osjećaj da pozitivne ideje možete prenijeti drugima i pomoći im da budu zdravi i sretni je neopisiv.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Biti dobar instruktor veliki je izazov, no što ako ne postignete odgovarajući intenzitet? Što ako vježbačima vaše ideje i nisu tako zabavne i korisne? To su česta pitanja koja si postavljaju svi budući instruktori fitnessa. Zato postoji ljetni, edukativni tečaj za instruktore u Crikvenici. Na tom aktivnom odmoru možete dobiti sva potrebna znanja kako biste i vi vodili jedan od fitness grupnih treninga. Nije dovoljno samo stati pred grupu i improvizirati. Razlika i uspješnost između samoukih i školovanih instruktora je velika.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Osobnost svakog instruktora je na prvom mjestu, a nakon toga dolazi postizanje određenog intenziteta, ispravno izvođenje koraka, odabir glazbe, metodologija, kakve, koje i kada upute davati (govoriti) za vrijeme vođenja, motiviranje polaznika, raznovrsnost programa…

Iskusan tim stručnjaka uputit će vas u svijet vođenja grupnih programa i u tjedan dana otkrit će vam sve tajne ovog zabavnog posla. Da, posla, jer iako je vođenje grupnih treninga uglavnom honorarni posao, nerijetko postaje i stalan.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Tečaj je prvi put održan 1997. godine, također u Crikvenici, u tadašnjem fitness centru Step by Step. Danas se održava u gradskoj dvorani Crikvenica, koja pruža maksimalne uvjete za održavanje takvog tečaja. Organizator i voditelj tečaja tada, a i danas, je Goran Obrovac Goky, koji je jedan od začetnika modernog aerobica na ovim prostorima. Tijekom godina tečaj se mijenjao i prilagođavao potrebama novih instruktora, teme su se povećavale i mijenjale kako je zahtijevalo tržište. Na taj je način tečaj ostao suvremen, prateći trendove u grupnom treningu, ali je i zadržao osnove koje svaki dobar instruktor mora znati primijeniti.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Goky team sastoji se od šest iskusnih instruktora, od kojih svaki ima svoju specijalnost i predaje ono u čemu je najbolji. Neki od praktičnih dijelova tečaja su step, hi-lo, workout, latino, funky, thai bo, TRX, kružni, a teorijski dijelovi su metodologija, koreografija, koraci, cueing (znakovi), motivacija, anatomija i fiziologija, i još mnogo toga. Svaki od polaznika tečaja sam priprema, razrađuje i predstavlja svoje ideje i način rada. Tako svi polaznici uče jedni od drugih i ulaze u novi svijet voditelja grupnih treninga, jer nije dovoljno stati pred grupu i improvizirati. Kako prenijeti ideje, korake, koreografije na vježbače, a pritom zadržati ispravan intenzitet i zabaviti vježbače, svojom osobnošću, pravi je izazov. Ovaj tečaj će vas naučiti svemu tome.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Tečaj je vrlo intenzivan, ali pruža mogućnost relaksacije, kupanja, sunčanja, druženja… U 10.00 sati krećemo s masterclassom i to svaki dan sa drukčijom vrstom grupnog treninga. Nakon „buđenja“ slijedi teorija u kojoj ćete saznati sve što je potrebno kako biste mogli kvalitetno voditi sat. U pauzi za ručak nađe se vremena za plažu ili za ponavljanje materije koja je bila obrađena. Poslijepodnevni dio predviđen je za još jedan masterclass i za individualan rad sa polaznicima tečaja. U ta tri večernja sata imat ćete priliku praktično primijeniti sva znanja koja vam je ovaj tečaj pružio i naravno pripremiti se za vođenje svog prvog grupnog treninga. Neki su već možda i ranije vodili grupni trening, ali svakako je izazov sada na ispravan i kvalitetan način prenijeti vježbačima ideje, intenzitet, energiju i motivaciju koju imate.

Tijekom cijelog tečaja, stručni tim vas vodi korak po korak i ispravno usmjerava kako bi vaša osobnost i stil vođenja najviše došli do izražaja. Postoje vrlo energični instruktori, a postoje i oni mirni i staloženi … Ako su kvalitetni, svi oni imaju svoju publiku i svima su grupe pune. Neki vježbači vole da ih se motivira na intenzivan, glasan i energičan način, no postoje i oni koji žele smirujući, ali također motivirajući trening. To znači da ima mjesta za svake koji imaju volju i žele naporno raditi, primjenjivati sva pravila i izazove koje kvalitetan instruktor mora poznavati.

Aerobic tečaj za instruktore u Crikvenici

Veliki je broj različitih vrsta grupnog treninga, step, hi-lo, thai bo, workout, zumba, pilates, body & mind, hip hop, TRX, kružni… Svaki od njih je izazov za sebe, a ovaj tečaj pruža osnovu (temelj) za vođenje svakog od njih. U skladu s mogućnostima, interesom i osobnošću izabrat ćete sami, a uz našu pomoć, u kojem smjeru krenuti kako biste ostvarili najbolje moguće rezultate u vođenju grupnog treninga.

Za sve informacije možete se javiti na:

[email protected]
00385 1 388 66 22
00385 91 2376 242
kontakt osoba: Goran Obrovac Goky

Komentari nekih od polaznika:

Ivana Goluža, Đakovo, tečaj 2010.

Jako sam zadovoljna tečajem. Niti jedna konvencija, seminar ili tečaj dosad mi nije pružio znanja kao ovaj tečaj. O nekim 'običnim' stvarima, za koje sam mislila da znam, sam saznala puno i shvatila da sve to i nije baš tako jednostavno. Odmah prvi dan tečaja shvatila sam da sam neke stvari pogrešno radila, jer mi nitko dosad nije objasnio kako ispravno voditi grupu. Sada, nakon tečaja, sve su mi se kockice posložile i potpuno sam spremna za vođenje.

Sanela Tolić, Bjelovar, tečaj 2003.

Na tečaju u Crikvi bila sam 2003. godine. Kako sam tada tek ušla u prave aerobic vode i još sam pohađala srednju školu, taj mi je tečaj zbilja značio jako, jako puno jer nisam imala predznanja o aerobicu, osim što sam se aktivno bavila sportom i to taekwondo-om, nisam znala da postoje glazbene rečenice, da ima mnogo raznoraznih programa, i slično.

U tih osam godina i raznoraznih stručnih edukacija pod vodstvom Gokyja i njegovih instruktora spoznala sam i naučila puno, naravno o samom aerobicu, ali i o ljudskim vrijednostima i da ljudima trener znači puno više nego što mi to mislimo. Tečaj u Crikvi i sam Gokyjev pristup probudili su u meni ljubav prema trenerskom poslu, što je kasnije rezultiralo da sam nakon srednje škole upisala višu trenersku školu na Kineziološkom fakultetu smjer FITNESS (nije da se hvalim ali bila sam prva na prijamnom i uvjerljivo najbolja).

Već sedam godina samostalno vodim sportski klub, cijenjena sam u društvu, među kolegama trenerima, naučila sam mnogo o zdravom životu, a naravno svojim postupcima učim i druge te im činim život ljepšim i zdravijim uz vježbe i programe koje provodim u svom centru. Taj je tečaj za mene bio pun pogodak, osim što sam puno naučila, upoznala sam i stekla neka nova prijateljstva i nakon tog tečaja uz fakultet nastavila sam se dodatno educirati i to me jako veseli, a ono što mi je najvažnije jest da me Goky svih ovih godina nije zaboravio. Sve pohvale za tečaj tada, a vjerujem i da je svaka sljedeća godina bila odlična kao i ta davna 2003. Nije ulizivanje, ali Goky je definitivno moj najdraži domaći instruktor na čije ću se tečajeve uvijek odazvati kada mi to moje obveze budu dopuštale. U svakom slučaju, isplati se otići u Crikvenicu i svima toplo preporučujem...

Sanjin Crnković, Rijeka, voditelj fitness centra Active, tečaj 2001.

Došao sam na tečaj u Crikvu usput, po preporuci, bez osobitog interesa za aerobic. Kao studentu, bavljenje grupnim treninzima bilo je odličan honorarni posao i hobi. U to vrijeme nisam niti sanjao da će se upravo iz toga razviti kompletna fitness karijera koja sada traje već više od 10 godina. Gokyjev pristup nastojim primijeniti u svom poslu svaki dan, a naučene tehnike i metodika najbolja su osnova za daljnji razvoj vježbača, instruktora i voditelja jednog centra. Ovo je jedina kompletna edukacija u Hrvatskoj, koja na jednom mjestu može zaista osposobiti instruktora grupnih treninga - na zabavan način i na super lokaciji.

Anita Hukelj, Zagreb, tečaj 1998.

Bavljenje aerobikom je više od “brzog” upražnjavanja sporta, poželjnog izlučivanja triptofana u tijelu, divljanja endorfina u mozgu, nametanja teško dostižnih ciljeva i zadataka kroz/uz metamorfozu tijela zbog različitih tipova aerobika. Sve to i još puno više meni je značila Crikvenica i tečajevi.

Nekoliko godina zaredom uživala sam stječući znanja, učeći vještine, uživajući u predanom radu mog mentora i instruktora Gokyja i sad kad sam „stara baba“ mogu reći samo da su mi to najdraža ljeta i godine. I ako me muž pusti, doći ću opet!!!

Za sve informacije možete se javiti na:

[email protected]
00385 1 388 66 22
00385 91 2376 242
kontakt osoba: Goran Obrovac Goky

Objavljeno 10.06.2011.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!