Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Klizanje na ledu – koliko kalorija možemo potrošiti u 30 minuta?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Klizanje je jedna prava zimska aktivnost i svi koji su barem jednom stali na klizaljke znaju o kakvom se užitku radi (naravno, kad ulovite osnovne pokrete i krenete samostalno klizati).

No, osim zadovoljstva i socijalne komponente, klizanje ima niz zdravstvenih prednosti pa se savjetuje svima, kad imate priliku, odite na klizanje i uživajte na ledu.

klizanje

Koje su prednosti klizanja na ledu?

1. Zdravlje mišića i zglobova

Sklizanje aktivira sve mišićne skupine, a ujednačena „vožnja“ po ledu zahtijeva sinkronizirane kretnje nogu, za što je neophodna fleksibilnost u zglobovima. Osim toga, klizanje aktivira i jača mišiće nogu i mišiće corea, koji sudjeluju u stabilnosti i održavanju ravnoteže.

2. Kardiovaskularno zdravlje

Kao i bilo koja druga aktivnost, i klizanje je izvrsno za kardiovaskularno zdravlje, doprinosi cirkulaciji i srčanim otkucajima. Za razliku od drugih vrsta tjelesne aktivnosti, dok kližete ćete toliko uživati da uopće nećete imati osjećaj da radite – trening.

klizaljke

3. Poboljšana ravnoteža i koordinacija

Jačanje mišića i zglobova direktno doprinose boljoj ravnoteži i koordinaciji, a u slučaju klizanja i održavanje na klizaljkama također naglasak stavlja na ovu sposobnost. Kad naučite kako aktivirati mišiće koji sudjeluju u vašem održavanju na ledu, ne samo da ćete poboljšati mišićnu izdržljivost već i kontrolu i tonus.

4. Upravljanje stresom i mentalno zdravlje

Bilo koja fizička aktivnost izvrstan je način u borbi protiv stresa jer vježbanje potiče otpuštanje endorfina u mozgu, koji doprinosi boljem raspoloženju i sreći. Osim toga, klizanje doprinosi i samopouzdanju, a usavršavanje tehnike ili učenje nekih klizačkih figura ne samo da je zabavno, već i miče fokus sa svakodnevnih problema i stresa.

Na kraju, klizanje je izvrsna i društvena aktivnost, može biti izvrstan aktivan način druženja s prijateljima ili način da upoznate nove ljude i zabavite se.

klizanje

Koliko kalorija troši klizanje?

Klizanje može biti izvrstan način da regulirate tjelesnu težinu jer dok kližete trošite kalorije i lako ulazite u kalorijski deficit.

Mršavljenje je težak proces, a jedan od problema koji se mnogima čini nepremostivim jest pronalaženje aktivnosti koja će biti dovoljno zabavna olakšava mršavljenje zlatna je karta za bolji život.

Prekomjerna težina sa sobom donosi i bezbroj zdravstvenih problema. Ljudi s prekomjernom težinom skloniji su karcinomu, srčanim i kardiovaskularnim bolestima, dijabetesu, crijevnim bolestima, poremećajima mozga i… dodatnom debljanju. Klizanje na ledu sagorijeva kalorije potrebne za brzo mršavljenje, a time vas izvlači iz kategorije visokog rizika i poboljšava izglede za dug i ispunjen život.

Ovisno o stupnju klizanja, intenzitetu i brzini kojom kližete, u 30 minuta klizanja možete potrošiti 150-350 kalorija, što nije malo s obzirom da niz drugih aktivnosti u tako kratkom periodu troši puno manje.

Imajte na umu da ova vrijednost  varira po rodu, godinama i tjelesnoj kompoziciji, ali kako god bilo – klizanje je izvrstan način zabave i trošenja kalorija pa svakako iskoristite mogućnost i zimske dane provedite što više na klizaljkama.

Objavljeno 28.12.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!