OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Divno, najdivnije: Sirova torta od čokolade i jagoda

Image

Dok traje sezona jagoda iskoristite je za pripremu ove izvrsne sirove torte.

Torta je iznimno atraktivna izgledom, ali i okusom. Punoću joj daju indijski oraščići a završni “touch” i hrskavost ukras od čokolade.

sirova torta

Napomena: Torta iz recepta je pripremana u kalupu promjera 19 cm. Mjera od 1 šalice odnosi se na 250 ml.

Sastojci za podlogu:

Priprema podloge:

  1. U multipraktik staviti indijske oraščiće (prethodno ih oprati i posušiti) i samljeti u sitnije komadiće.
  2. Dodati otkoštene datulje i miksati dok se sastojci ne ujedine. Dodati ulje i miksati još nekoliko trenutaka.
  3. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje a rubove nauljiti. Smjesu za podlogu prebaciti u kalup i ravnomjerno rasporediti te utisnuti u kalup (možete si pomoći žlicom).
  4. Staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.

Sastojci za kreme:

  • 2 šalice indijskih oraščića (namočenih preko noći ili minimalno 4 sata)
  • 1+1/2 šalice mlijeka od kokosa (punomasno iz konzerve)

Za čokoladni dio:

Za dio s jagodama:

torta

Priprema krema:

  1. U blender staviti indijske oraščiće i mlijeko te miksati dok se sastojci ne ujedine u gustu kremu bez komadića. Ravnomjerno podijelite kremu na dva dijela (jedan neka ostane u blenderu, a drugi prebacite u posudu).
  2. Kremi u blenderu dodati sastojke za čokoladni dio i miksati. Vrlo je bitno kakav blender imate, što je blender jači to će se krema brže izmiksati. Vrlo vjerojatno ćete trebati zaustavljati blender i skidati komade i kremu sa stijenke blendera. Pripazite da ne zagrijete previše kremu. Kremu prebaciti na podlogu i izravnati te vratiti kalup u zamrzivač.
  3. Oprati blender te staviti drugi dio kreme. Dodati sastojke za dio s jagodama te blendati dok se sve ne ujedini u gustu kremu. Izvaditi kalup iz hladnjaka te lagano prebaciti kremu s jagodama na čokoladnu. Poravnati kremu i lupiti nekoliko puta kalupom o radnu površinu. Staviti kalup u zamrzivač i pustiti minimalno 4 sata da se torta stisne.
  4. Prije serviranja izvaditi tortu iz kalupa, ukrasiti otopljenom čokoladom i ostalim dodacima po želji (ekspandirani proso, zrna kakaa, svježe jagode itd..) te pustiti da se odmrzne prije rezanja.

trening

Objavljeno 30.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!