Ljetno osvježenje: Salata od grožđa s jabukom, cimetom i jogurtom
Prehrana

Ljetno osvježenje: Salata od grožđa s jabukom, cimetom i jogurtom

Prava ljetna salata koja će zadovoljiti sve vaše potrebe: osvježit će vas, dodatno hidrirati i zasititi, a proteini iz jogurta će blago nahraniti i vaše mišiće.

Pogledajte video:

Vrsta jela: međuobrok
Vrijeme pripreme: oko 10 minuta

Sastojci (za 2 osobe):

  • Oko 80 g bijelog grožđa
  • Oko 80 g crnog grožđa
  • 1 manja jabuka
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica tostiranih listića badema

Za preljev:

  • 150 g tekućeg jogurta
  • 1 žlica soka od jabuke
  • 1 žličica cejlonskog cimeta

vocna salata

Priprema:

  1. Obje vrste grožđa operite i otrgnite bobice s peteljke. Prepolovite ih i izvadite im koštice (ukoliko Vam smetaju). Jabuku narežite na kockice te ih poškropite s malo limunovog soka da ne pocrne.
  2. Za preljev izmiješajte tekući jogurt sa sokom od jabuke i cimetom.
  3. Na tanjuru dekorativno složite salatu: stavite obje vrste grožđa, sjeckanu jabuku te nakapajte preljevom. Sve pospite tostiranim listićima badema.

Savjet više:

*Listići badema tostiraju se na suhoj tavici (bez dodavanja masnoće), svega par minuta uz miješanje dok ne počnu dobivati bojicu - no paziti da ne izgore jer se to može dogoditi u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za tostiranje je potrebno svega minuta - dvije.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 18.07.2018
Piše:
Nikolina Dianežević