Izvrstan međuobrok: Rižin snack s posnim sirom i crvenim grejpom
Prehrana

Izvrstan međuobrok: Rižin snack s posnim sirom i crvenim grejpom

Ručak je odavno prošao, gladni ste i gricka vam se nešto slatko, a pazite na prehranu? Nema problema, uz našu ideju je brzi i zdravi međuobrok na stolu začas. Rižin kreker premažite posnim sirom kojeg ste pomiješali s malo meda, te preko svega složite filetirane kriškice slatkog i sočnog crvenog grejpa - taa daa! Ako ne volite grejp, predlažemo da ga zamijenite narančom.

  • Međuobrok
  • Vrijeme pripreme: 10 minuta

Pogledajte video:

Sastojci (za 1 osobu):

  • 2 rižina krekera
  • 120 g posnog ili zrnatog sira
  • 1 žličica meda
  • 1 grejp

rizin kreker

Priprema:

  1. Grejp oprati i oguliti oštrim nožem (skroz do mesa, guliti i bijelu opnu), pa filetirati. Filetiramo ga tako da ga, nakon što smo mu u potpunosti ogulili koru, prerežemo na pola te zatim svaku polovicu zarezujemo nožem između bijelih opni. Na taj način vadimo kriške čistog mesa. Sačuvati sok koji pritom iscuri iz grejpa.
  2. Za sirnu kremu dobro promiješati posni sir, sok od grejpa i med. Tom smjesom nadjenuti rižine krekere, te preko svega staviti filetirani grejp.
Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Proteinske palačinke u tri jednostavna koraka x 74
    Svi znamo kako se rade klasične palačinke: jaja, brašno, šećer, sol, mlijeko, možda mineralna, baci sve na tavu, okreni i premaži marmeladom ili nutellom. Što međutim kad želimo dobru finu palačinku a...
  • Posni sir na uzbudljiv način x 60
    Računajući s tim da ljubitelji vježbanja i zdravog života su već upoznati s posnim sirom, uvodnim dijelom članka obratit ćemo se onima koji ga jedu samo za blagdane kao što je npr. Uskrs. E pa dragi m...
  • Ideje za zdravi snack x 13
    S obzirom da nije laka misija nakon cijelog dana na poslu, igranja s djetetom kod kuće i obavljanja neizbježnih zadataka koje nosi svakodnevica još smišljati i šarolik, hranjivi, a opet dijetalni meni...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 13.06.2018
Piše:
Nikolina Dianežević