Izaziva potpuno oduševljenje: Zdrava raw Schwarzwald torta!

Image

Protekloga vikenda slavili smo rođendan našeg prijatelja Filipa. Tim povodom odlučila sam napraviti zdraviju i „raw“ verziju njegove omiljene slastice -  Schwarzwald torte!

Ispala je potpuno savršeno i pojedena je – odmah!

Sastojci i postupak po slojevima:

Za "biskvit"

  • 1/2 šalice badema
  • 1/2 šalice lješnjaka
  • 1 šalica otkoštenih trešanja
  • 1,5 šalice datulja bez koštice prethodno namočene u vodi oko pola sata
  • 4 žlice otopljenog kokosovog ulja

Orašaste zblendati u brašno, dodati datulje i kokosovo ulje. Blendati dok se ne dobije homogena ljepljiva smjesa. Utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Odložiti u zamrzivač dok se radi ostatak.

schwarzwald torta

1. krema

*orašaste obavezno namočiti 1h u toploj vodi ili 6h u hladnoj

Sve sastojke skupa blendati dok se ne dobije glatka gusta krema. Ukoliko je smjesa pregusta blendati po pola smjese posebno uz dodatak po još dvije žlice mlijeka i jednu žlicu kokosovog ulja.

raw torta

2. i 3. krema

 

  • 1 šalica trešanja
  • 03 l višnjevače ili neke crvene rakije od bobičastog voća
  • 2 žlice kokosovog ulja

Orašasti su prethodno namočeni. Najbolje namakati sve zajedno pa odvajati namočene radi skraćenja procesa. Sve skupa zblendati, pa odvojiti mali dio smjese.

Trešnje zblendati s rakijom i dodatne dvije žlice kokosovog ulja.

Kreme preliti preko podloge, može se kombinirati slijed krema. Mi smo slagale ovim slijedom: čokoladna krema, vanilija krema pa tanka trešnja krema.

Tortu držati u zamrzivaču, a 15-ak min prije serviranja ostaviti vani. Ovako se može držati i do tjedan dana, ali vjerujte, nestat će u jednom danu!

raw torta

Objavljeno 24.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!