Dvoje slatkih i divnih: Krema od malina u čaši i talijanski puding od riže
Prehrana

Dvoje slatkih i divnih: Krema od malina u čaši i talijanski puding od riže

Donosimo vam dvije ideje za prekrasne slatke obroke: kremu od malina u čaši i talijanski puding od riže. Uživat ćete u svježini, punoći okusa i aroma i vrhunskoj nutritivnoj vrijednosti. 

Krema od malina u čaši

Jedan od naših omiljenih deserata s malinama. Lagane čašice s posnim sirom su pune okusa vanilije, voća i mliječnih proizvoda, osvježavajuće i ukusne te oku itekako ugodne.

Savršena ideja što iskemijati kada vam se najave gosti, a nemate puno vremena. Također mogu poslužiti i kao brzinski doručak u čaši, samo ih pripremite večer prije, a sljedeće jutro uživajte.

Pogledajte video:

Sastojci (za 3-4 čaše, ovisno o veličini):

  • 500 g malina
  • 1/4 žličice dmBio bourbon vanilije
  • 1 žlica dmBio kokosovog šećera
  • 60 ml dm Bio soka crni ribizl
  • 350 g posnog sira kremaste teksture
  • 150 g grčkog jogurta
  • 40 g dmBio meda od bagrema
  • 40 g dmBio indijskih oraščića, sjeckanih

Priprema:

  1. Oko 100 g malina sačuvajte za dekoraciju. Ostatku dodajte bourbon vaniliju, kokosov šećer i sok od ribizla pa izblendajte u pire. Oko 4 žlice tog pirea odvojite sa strane za dekoraciju, a preostalih ? te pirea rasporedite u 3-4 desertne čaše. Čaše stavite kratko u zamrzivač.
  2. Za kremu, preostali pire izmiješajte s posnim sirom, medom i grčkim jogurtom. Tu kremu rasporedite u čašice. Stavite na barem pola sata u hladnjak.
  3. Prije posluživanja po kremi rasporedite preostali sačuvani pire, pospite preostalim cijelim malinama te sjeckanim indijskim oraščićima. Poslužite.

krema od malina

Talijanski puding od riže

Ovakav desert sigurno još niste probali! Ako ste u djetinjstvu voljeli jesti poznatu “rižu na mlijeku”, voljet ćete i ovu našu zdraviju verziju tog deserta/doručka.

Radi se o aromatičnoj, kremastoj poslastici u kojoj glavnu ulogu igraju napitak od kokosa, bourbon vanilija i cimet, a sve zaslađeno s malo kokosovog šećera. Mljac!

Pogledajte video:

Sastojci (za 1-2 osobe):

  • 25 g dmBio grožđica
  • Par žlica žlice dmBio blagog soka od jabuke
  • 1/2 žličice dmBio bourbon vanilije mljevene
  • 400-450 ml dmBio napitka od kokosa
  • 1 žlica dmBio kokosovog šećera
  • 1/2  žlice naribane narančine korice (neprskane naranče)
  • 1/4 žličice cimeta
  • 50 g dmBio riže za rižoto
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žlica sjeckanih badema

Priprema:

  1. Grožđice stavite u manju zdjelicu pa ih prelijte s malo soka od jabuke i ostavite da se namaču dok pripremate puding.
  2. U manji lončić stavite oko 400 ml napitka od kokosa, mljevenu vaniliju, kokosov šećer, narančinu koricu i cimet pa miješajući zagrijte skoro do vrenja.
  3. Dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri, često miješajući. Kuhati oko 25 minuta dok riža ne upije tekućinu i postane kremasta, po potrebi dolijevajući s još malo napitka od kokosa, kako će riža upijati tekućinu.
  4. Kad je riža kremasta i kuhana, maknite s vatre te dodajte ocijeđene grožđice i grčki jogurt pa dobro izmiješajte.
  5. Poslužiti toplo, posuto s malo sjeckanih listića badema i malo ribane narančine korice.

puding od rize

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 26.09.2018
Piše:
Native sadržaj