OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Obroci puni energije: Integralni špageti s pestom i avokadom, egzotični kus-kus s piletinom u curryju i tornjići od proteinskog kruha s rotkvicama

Image

Ako je pred vama dan u kojem ćete biti aktivni, provesti vrijeme u prirodi ili odraditi neki trening, onda su obroci koji slijede upravo ono što vam treba. Opskrbit će vas kvalitetnom energijom koja će vam dati snage za sve što je pred vama. 

Integralni špageti s pestom i avokadom

Lagan, zdrav i brzo pripremljen obrok je ono što se uvijek traži i za što nikad dosta ideja, slažete se? Upravo jedan takav obrok je pred vama - integralni špageti s jednostavnim umakom od pesta i avokada - bogato zdravim mastima iz avokada, maslinovog ulja i parmezana.

Ukoliko ste na low carb dijeti, nemojte radi tjestenine odbaciti ovaj recept - pripremite ovaj umak, pa ga koristite kao umak za meso ili dodajte par žlica u salatu po izboru - dat će vašim jelima jedan novi, zanimljivi okus.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 220 g dmBio integralna tjestenina špageti
  • 1 avokado
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice dmBio organic pesto basilico
  • 1 mala crvena čili papričica
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • Svježi bosiljak, po želji

Priprema:

  1. U loncu kipuće posoljene vode skuhati špagete prema uputi s pakiranja, da bude al dente.
  2. Dok se tjestenina kuha, napraviti pesto od avokada. Avokadu se izvadi meso i stavi se u blender.
  3. Dodati mu limunov sok, pesto basilico i češnjak, pa izblendati u kremasti, gusti umak. Prebaciti u zdjelicu pa umiješati sjeckani čili, malo ribanog parmezana, te začiniti solju i svježe mljevenim paprom.
  4. Ocijeđene špagete poslužiti s pestom od avokada. Posuti s još malo ribanog parmezana, čilijem i bosiljkom.

tjestenina pesto

Egzotični kus-kus s piletinom u curryju

Taman kad ste možda pomislili da više ne znate kako biste pripremili piletinu, a da ne bude dosadna - evo nove ideje iz naše kuhinje! Umjesto riže kao ugljikohidratne komponente vašeg “preworkouta meala”, zašto ne biste uz piletinu probali odličan prilog od kus kusa i sušenog voća?

A piletinu marinirali te potom ispekli uz dodatak prefinog indijskog curry umaka? Garantiramo da će vas ova kombinacija oduševiti i odignuti vašu “piletina+riža” klasiku u nebesa.

Pogledajte video:

Sastojci (2 osobe):

  • 250 g pilećeg filea
  • 2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1-2 žlice dmBio soka od limuna
  • Sol, papar
  • 150 g dmBio kus-kusa
  • 350 ml vode
  • 1/2 dmBio kocke za juhu povrtne
  • 1/2  žličice mljevenog kumina
  • 1/2 žličice cimeta
  • 50 g dmBio brusnica sušenih
  • 80 g dmBio marelica
  • 1-2 žlice  dmBio badema
  • 4 žlice dmBio umaka indijski curry
  • Svježi peršin ili korijander

Priprema:

  1. Piletinu narežite na kockice. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja,  te sol, papar i limunov sok. Sve dobro izmiješajte i ostavite pola sata da se marinira.
  2. Suhe marelice narežite na kockice pa stavite da se namaču u vodi oko 15-20 minuta, zajedno s brusnicama. Ocijedite.
  3. Povrrtni temeljac skuhajte tako da zakuhate 350 ml vode, te u nju natrgate pola povrtne kocke. Promiješajte i kuhajte par minuta dok se sve ne rastopi.
  4. Kus-kus stavite u zdjelu pa prelijte kipućim povrtnim temeljcem. Poklopite i ostavite da nabubri i upije tekućinu. Razrahlite vilicom da se ne slijepi.
  5. U kus-kus dodajte ocijeđeno suho voće, sjeckane bademe, malo soka limuna, kumin, cimet, sol i papar te sve izmiješajte.  Pospite s malo svježeg peršina ili korijandera, po želji.
  6. Piletinu prepecite na suho na teflonskoj tavi (bit će dovoljno ulje od marinade). Kad je piletina skoro gotova, dodajte joj par žlica indijskog curryja i ugrijte. Poslužite preko pripremljenog kus-kusa, dodatno posuto bademima.

piletina curry

Tornjići od proteinskog kruha s rotkvicama

Tornjići, snackovi ili mini sendviči od proteinskog kruha, posnog sira i povrća odlična su ideja za doručak, večeru, ili kao fora zalogajčići za vaše društvo i buduća (fit) druženja. Možete koristiti povrće po želji (u duhu one “praznimo sve iz hladnjaka”), što šarenije, to bolje! Priprema je brza, a efekt maksimalan - takve recepte volimo.

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 3 tornjića):

  • dmBio proteinski kruh, par šnita
  • 1/2 svježeg krastavca
  • 4-5 rotkvica
  • Oko 100 g posnog sira kremaste teksture
  • 3 žlice dmBio organic pesto verde
  • Svježe klice (soje ili slično)
  • Oko 100 g tvrdog sira (npr. ementaler)

Priprema:

  1. Krastavce i rotkvice očistiti i narezati na tanje ploškice.
  2. Od proteinskog kruha izrežite manje krugove (promjera oko 5-6 cm), pa ih premažite s malo posnog sira, po žličicu. Na posni sir zatim stavite malo pesta i razmažite.
  3. Na neke krugove poslažite kriškice krastavca i rotkvica, a na manji dio kriške sira. Pospite sve svježim klicama.
  4. Slažite naizmjence jedne na druge krugove kruha s povrćem, a u sredini neka bude krug s tvrdim sirom - tako da dobijete šarene tornjiće.

tornjici

 

Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.

Objavljeno 04.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!