Pravi božićni desert: Crumble od jabuka s integralnim Grancereale keksima

Image

Miriše na Božić! Odlična kombinacija zimskih začina kao što su cimet, vanilija, muškatni oraščić i đumbir, u spoju sa sočnim slatkim jabukama i posipom od Frutta keksa daju prekrasan desertić koji grije dušu i tijelo. Također, možete ga pripremiti večer prije pa samo ispeći ujutro za doručak.

Pogledajte video:

Sastojci (3 osobe):

  • 3 jabuke
  • 2 žlice grožđica
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/4 žličice mljevene vanilije
  • Malo ribanog muškatnog oraščića
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica tapioka škroba
  • 100 g Grancereale integralnih Frutta keksa s komadićima suhog voća
  • 70 g kokosovog ulja, omekšanog
  • 2 žlice sjeckanih badema

Crumble od jabuka s Grancereale keksima

Priprema:

  1. Jabuke operite, očistite od koštica i narežite na kockice. U zdjeli ih pomiješajte s grožđicama, đumbirom, cimetom, vanilijom, muškatnim oraščićem, medom i tapioka škrobom.
  2. 3 manja kalupa za pečenje malo namastite kokosovim uljem, te na dno raspodijelite pripremljene jabuke.
  3. Kekse sitno nadrobite u u posudu te ima dodajte sjeckane bademe i omekšano kokosovo ulje. Sve izmiješajte prvo vilicom pa rukama da se poveže, pa tom smjesom pospite voće u zdjeli i lagano utisnite žlicom.
  4. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Poslužite toplo.

Crumble od jabuka s Grancereale keksima

Objavljeno 11.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!