Izvrstan snack ili desert: Banana pločice od heljde s čokoladom

Image

Zdrav desert i/ili međuobrok u jednom - ove pločice su fine, slatke i željet ćete još i još i još. Spoj banane, tamne čokolade i heljde te zobenih pahuljica je odličan, osobito dok su pločice još tople i čokolada otopljena.

Ekstra savjet: ukoliko vam kojim slučajem ostane koja pločica i nakon što se ohlade, ugrijte je oko 15-20 sekundi u mikrovalnoj da se čokolada otopi i dobit ćete efekt kao da ste ih tek izvadili iz pećnice! Jer tko ne voli otopljenu čokoladu i fini topli biskvit pun okusa? Mi svakako volimo!

Pogledajte video:

Sastojci (za 15-ak pločica):

Suhi sastojci:

Mokri sastojci:

  • 1 zrela, mekša banana
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice (50 g) pirea od jabuke
  • 1/4 šalice (45 g) zobenog ili bademovog mlijeka
  • 2 bjelanjka
  • 3 žlice otopljenog i prohlađenog kokosovog ulja
  • Malo banane i sjeckane tamne čokolade za posip i dekoraciju

plocice

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: zobeno i heljdino brašno, zobene pahuljice, parašak za pecivo i kokosov šećera.
  2. U drugoj zdjelici vilicom dobro izdrobite mekšu bananu u pire. Zatim joj dodajte zobeno mlijeko, med, pire od jabuke, lagano razmućene bjelanjke i otopljeno kokosovo ulje. Sve izmiješajte pa dodajte u suhe sastojke. Na kraju umiješajte i sjeckanu tamnu čokoladu.
  3. Smjesu stavite u lim veličine 20x20 cm obložen papirom za pečenje, dobro zagladiti pa posuti po želji s još malo ekstra nasjeckane tamne čokolade.
  4. Staviti u pećnicu ugrijanu na 180°C pa peći oko 20-22 minute. Ohladiti oko 20 min prije rezanja na pločice.
  5. Po želji poslužiti s još kojom kriškicom banane i posuto sjeckanom tamnom čokoladom.

Objavljeno 18.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
5
0
Podijeli s prijateljima!