Jedinstvena prilika: do 42% popusta na odabrane trake za trčanje

Marko Martinović: Izbacio sam ćevape i pite i u 8 mjeseci skinuo 25 kg!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Među 4 najbolje transformacije koje smo odabrali u 2020. godini, drugoplasirani među najboljim muškarcima je bio Marko Martinović, koji je s nama odlučio podijeliti svoje iskustvo transformacije, koliko mu je bilo teško provesti je te tko mu je pomoglo na tom putu.

Pozdrav Marko. Predstavi se našim čitateljima…

Pozdrav svim čitateljima Fitness.com.hr portala. Moje ime je Marko Martinović, imam 25 godina i dolazim iz Zagreba, točnije iz Sesveta. Do svoje 19. godine živio sam u Sesvetama, a potom sam se preselio za Austriju gdje radim i imam svoju malenu tvrtku.

Kakav je bio tvoj život prije transformacije i što te potaklo da kreneš s transformacijom?

Moj život prije transformacije je bio sve osim dobar i kvalitetan: život mi se sastojao od puno alkohola, loše prehrane, junk fooda, cigareta i neprospavanih noći. Iako sam trenirao i bio aktivan od svoje 14. godine života, nikada taj moj trening nije bio previše ozbiljan. A onda sam u jednom trenutku prestao i vježbati i sve je krenulo nizbrdo.

Okidač se dogodio jedan dan kad sam se pogledao u ogledalo. Izgledao sam grozno, imao sam 120 kilograma, bio sam ogroman i mastan. Izgledao sam užasno, a oduvijek mi je san bio izgledati kao za binu. To se dogodio u prosincu 2019. godine, baš kad sam bio na godišnjem odmoru u Hrvatskoj. Sam sebi sam rekao – kad se vratim u Austriju krećem s promjenom! I tako je i bilo!

Koliko je trajala transformacija i koliko kilograma je izgubljeno u tom periodu?

Moja transformacija je počela u veljači 2020. godine i trajala je do rujna 2020. godine. U tom periodu sam izgubio 25 kilograma. Velika pomoć i podrška u tom periodu mio mi je moj trener Ivan Oberan, koji vodi i moje treninge, ali i plan prehrane. Radimo online i ja sam jako zadovoljan suradnjom.

marko

Što ti je bilo najteže u procesu transformacije?

Bez sumnje, najteže mi je bilo riješiti se loših navika. Iako sam očekivao da će biti teško, dijetu mi nije bilo teško provoditi. Jako puno mi je u tome pomogla činjenica da mi je Ivan ponudio nekoliko menija, pa sam uvijek imao mogućnost izbora. Također, vježbanje mi isto nije bilo teško jer sam trening oduvijek volio, a i Ivan mi je bio velika podrška i odličan je motivator.

Koliko je važna podrška okoline za ovaj proces?

Da, ja sam siguran da je podrška jako, jako važna. Ja je nisam imao. Točnije, mene u pop procesu podržavalo tek nekoliko ljudi, među kojima bih istakao svoju suprugu i trenera.

Kakve su bile tvoje prehrambene navike prije, a kakve su sad?

Kako sam naveo na početku, moja prehrana je prije bila grozna. Jeo sam nutritivno jako siromašnu hranu, masno meso, burgere, ćevape, pite i slično. Bilo mi je važno samo da je brzo gotovo i da je masno.

Sad su moje navike potpuno suprotne: unosim namirnice koje su bogate nutrijentima, biram kvalitetna proteine, zdrave masti i kompleksne ugljikohidrate. Iskreno, ponekad mi dođe želja da pojedem neki junk food, ali je to vrlo rijetko pa i da pojedem neki takav obrok, on ne bi mogao učinit veliko zlo.

Koliko se s transformacijom popravila kvaliteta tvog života?

Život mi se preokrenuo naglavačke. Ljudi su me počeli drugačije doživljavati. Moje tijelo je postalo ljepše i privlačnije, a okolina je počela se sve primjećivati. Pohvale sam dobivao sa svih strana. Iskreno, meni je to jako dobro utjecalo na samopouzdanje, predobar je osjećaj kad uspijete u nečemu. No, ja još nisam ni blizu svoga cilja i idem dalje prema tom ostvarenju.

marko

Koja je tvoja poruka onima koji se bore s viškom kilograma i nikako da krenu u borbu protiv pretilosti?

Moja poruka glasi ovako: Nebitno koliko teško bilo i zahtjevno, to sto ste zacrtali i ostvarite. Najbitnije je krenuti u putovanje, procesu je potrebno vrijeme, budite strpljivi. Nemojte se oslanjati isključivo na motivaciju, onda dođe i prođe. Bitno je da izgradite kontinuitet i disciplinu.

Za početnike i one koji se ne razumiju u procese kroz koje se prolazi tijekom jedne transformacije ja bih savjetovao angažiranje stručnjaka pod čijim vodstvom ćete raditi. Od  srca preporučujem trenera Ivana Oberana koji je meni pomogao u ostvarenju svoga cilja.

Objavljeno 20.01.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!