Izvučeni dobitnici kotizacija za 6. Međunarodni Kongres Nutricionista!
Lifestyle

Izvučeni dobitnici kotizacija za 6. Međunarodni Kongres Nutricionista!

Brojimo posljednje dane do početka 6. Međunarodnog Kongresa Nutricionista koji će se ove godine održati u Zagrebu od 26. do 28. listopada u Hotelu Panorama Zagreb.

U nedavno održanom nagradnom natječaju odlučili smo nagraditi dvoje najbržih koji su se javili u našu redakciju e-mailom. Nagrade u vrijednosti 779 kuna osvajaju:

  • Pavo G. i
  • Ivana D.

Čestitamo dobitnicima besplatnih kotizacija za trodnevni kongres, a zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u našem natječaju i nadamo se da se vidimo na Kongresu!

kongres

6. Međunarodni Kongres Nutricionista

Kongres organizira Hrvatski saveza nutricionista u suradnji s Američkim društvom za parenteralnu i enteralnu prehranu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Udrugom studenata PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Za Kongres je prijavljeno 300-tinjak kako domaćih tako i stranih sudionika, a za hrvatske stručnjake sudjelovanje na Kongresu se boduje od strane komora: Hrvatske liječničke komore, Hrvatske ljekarničke komore, Hrvatske psihološke komore, Komore Hrvatskih zdravstvenih radnika te Hrvatske komore medicinski sestara.

Osim komora Kongres podržava niz zdravstvenih i nezdravstvenih institucija poput Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatske agencije za hranu, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija štampar“, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Klinike za dječje bolesti Zagreb, Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, Kliničkog bolničkog centar Split, Gradske Ljekarne Zagreb, Ureda predsjednice te Grada Zagreba.

Posebnost ovog Kongresa je u tome što okuplja ne samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije.

kongres

Teme Kongresa

Tako će pod krovnom temom „Nutrigenomika i održivost prehrane“ Kongres otvoriti niz stručnjaka poput prof. dr. sc. Gordan Lauc s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. ir. Sander Kersten s Metabolism and Genomics, Division of Human Nutrition and Health, Wageningen University i Kris M. Morgen, MS, RD-AP, LND, CNSC sa College of Health and Rehabilitation Sciences: Sargent College, Boston University.  

Sam Kongres je koncipiran kroz niz predavanja, radionica, panel rasprava i sponzoriranih predavanja gdje će stručnjaci iz različitih polja djelovanja iznijeti i obrazlagati najnovija znanstvena saznanja, prikaze slučajeva te aktualnosti.

Ovogodišnje teme koje se provlače kroz Kongres su:

  • uloga proteina u sportskoj prehrani,
  • prehrana dojenčadi i male djece,
  • funkcionalna hrana i inovativni prehrambeni proizvodi,
  • sladila i prirodni zaslađivači,
  • integrativni pristup debljini,
  • međuodnosi mikrobiote i zdravlja te
  • klinička prehrana u praksi.

Kao i prethodnih godine svi prijavljeni posteri sudjeluju u natječaju i Znanstveni odbor odabire 5 najboljih od kojih sudionici putem anonimnih anketnih listića odabir jedan koji će osvojiti odlazak na Kongres/edukaciju po želji u 2019. godini u maksimalnom iznosu od 10.000 kn.

kongres

Osim znanstveno-poslovnog dijela, program Kongresa bogat je i društvenim događanjima u svrhu međusobnog upoznavanja, razmjene iskustava i stvaranje kontakata za budući rad te je slobodno vrijeme ispunjeno interaktivnim eno-gastro eventom kao i pauzama za kavu, a vrhunac zabave je uvijek tradicionalno druženje na Gala večeri.

Stoga nam je osobita čast pozvati Vas da nam se pridružite na šestom po redu Međunarodnom Kongresu Nutricionista, a prijaviti se možete preko službenog obrasca za prijavu na internet stranici kongresa.

Organizacijski odbor 6. Međunarodnog Kongresa Nutricionista

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 22.10.2018
Piše:
Fitness.com.hr