Vježbaj kod kuće - pogledaj najpopularniju fitness opremu za kućni trening!

Intervju: Kako sam dobila trbušnjake s kojima sam pobijedila u fitness.com.hr nagradnoj igri

Image

Travanj je na fitness.com.hr bio u znaku trbušnjaka: organizirali smo nagradnu igru u kojoj su sudionici slali fotografije svojih trbušnih mišića, a žiri je nakon 2 tjedna prikupljanja fotografija, odlučio o pobjednicima.

U kategoriji djevojaka pobjedu je odnijela Thea iz Zagreba koja je za nagradu dobila poklon bon u iznosu od 750 kuna za kupnju u fitness.com.hr webshopu. Povodom osvajanja ove vrijedne nagrade, ali i titule najboljih trbušnjaka razgovarali smo s Theom o tajni njezine super forme.

Pozdrav Thea. Predstavi se našim čitateljima: tko si, odakle dolaziš, kako treniraš i koliko često?

Bok svima! Ja sam Thea, imam 25 godina i dolazim iz Zagreba. I ukratko – gradska sam cura, inženjerka u poduzetničkim vodama koja voli vježbati. :) Treniram u gymu, svaki dan i uživam u tome.

Kako održavaš tako dobre trbušnjake? Podijeli s nama koji tips&tricks za one koji žele takve trbušnjake!

Jednostavno rečeno - “Consistency is the key”. Ovo je moj savjet: ostavite se rutinskog kruženja po spravama i prihvatite se kompleksnijih vježbi, poput slobodnog čučnja sa šipkom i deadlift-a u kojima se aktiviraju svi mišići, a stabilnost core-a je od velike važnosti.  I ono što neki najmanje žele čuti – prehrana je uistinu bitna iako ja osobno ne pazim, ali opet, treniram svaki dan pa se sav višak potroši. ;) Ipak, za one koji nisu u gymu svaki dan – ubacite 2 -3 x tjedno HIIT na traci ili spinner-u, bolji je od klasičnog cardia i za kondiciju i definiciju. Provjereno. :)

Koje su ti najdraže vježbe za trbušnjake?

Ima ih puno :)  Trenutno su to: toes to bar, hanging leg twists, twisted mountain climbers s opterećenjem (sajla) i bosu cable crunches. :) Vježbe za trbuh izvodim 2x tjedno, i kombiniram s još par jednostavnijih, ali ove 4 su glavne.

Koliko paziš na prehranu i kako ti izgleda prosječan jelovnik u jednom danu?

Ne pazim na prehranu, ali mi u prilog ide činjenica da baš nisam ljubitelj kruha i slatkiša. U pravilu jedem 5-6 puta dnevno i to proteine, masti, povrće i voće, a najmanje ugljikohidrata. Ne držim se posebnog režima prehrane, već mi ovaj način prehrane odgovara. Volim raznovrsnost na tanjuru, jedem dosta ljute hrane, umjesto mlijeka u kavu stavljam slatko vrhnje i ponekad jedem maslac sa žlicom. :)   Prvi obrok u danu pojedem između 8 i 9 sati, zadnji oko 22, a ponekad i u ponoć.

Ovo je primjer jednog dnevnog jelovnika:

  1. Obrok: žitarice s voćem (npr. kiwi i jagode) i jogurtom + kava sa slatkim vrhnjem
  2. Obrok: šunka, svježi sir, maslac, povrće
  3. Obrok: juha, meso/riba s prilogom i salatom
  4. Obrok: meso i povrće
  5. Obrok: salata (npr. rajčica, rotkvice, radič) sa sirom, chili, maslinovo ulje + aceto
  6. Obrok: ovisi, uglavnom neke bjelančevine (sir, šunka), povrće (rajčica, krastavci)

Pijem uglavnom vodu i čajeve, šalicu kave ujutro i cappuccino predvečer.

Osvojila si nagradu za najbolje trbušnjake za kupnju u Fitness.com.hr webshopu. Kako ćeš je potrošiti?

Na zdravu hranu i dodatke prehrani! :)

Objavljeno 21.05.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!