Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Intervju: kako sam postigao najbolje trbušnjake i pobijedio na fitness.com.hr nagradnoj igri

Image

Tijekom travnja fitness.com.hr je organizirao nagradnu igru u kojoj su sudionici slali fotografije svojih trbušnih mišića, a žiri je nakon 2 tjedna prikupljanja fotografija, odlučio o pobjedniku. U kategoriji muškaraca pobjedu je odnio Igor Škorić koji je za nagradu dobio poklon bon u iznosu od 750 kuna za kupnju u fitness.com.hr webshopu. Povodom osvajanja ove vrijedne nagrade, ali i titule najboljih trbušnjaka razgovarali smo s Igorom o tajni njegove super forme.

Igore, čestitamo ti u ime fitness.com.hr tima. Predstavi se našim čitateljima i reci nam kako i koliko treniraš.

Pozdrav svima! Ja sam Igor Škorić, dolazim iz Kućanaca (okolica Donjeg Miholjca) i imam 22 godine. Mogu reći da sam zaljubljenik sam u sport općenito, a posebno u fitness i nogomet kojim se i bavim. Amaterski nogomet treniram od svoje 14. godine, a fitnessom se bavim nepune 3 godine. Vježbam u svojoj sobi u cca 3 m2, a rekviziti su mi većinom improvizirani utezi koje sam sam izradio, tako da sam veoma zadovoljan svojim rezultatom s obzirom na uvjete koje imam.

Kako održavaš tako dobre trbušnjake? Podijeli s nama koji tips&tricks za one koji žele takve trbušnjake!

Iskreno, trenutno sam malo zapostavio trbušnjake i ne vježbam ih kao prije, iako su mi jako bitni. Sad sam više u nekoj fazi održavanja. U počecima sam ih redovno trenirao 3x tjedno dok se nisu počeli formirati i dobivati željeni oblik i veličinu. Budući da igram nogomet, to mi je uvelike pomoglo u definiciji trbušnog zida, pogotovo donjeg dijela. Imam vrlo dobru eksplozivnost i brzinu, sprintevi i razne varijacije izdržaja su mi trenutno na prvom mjestu za održavanje definiranog izgleda trbušnih mišića.

Dakle, u početcima sam radio klasična pumpanja, u različitim varijacijama, da napravim podlogu, a sad to održavam sprintevima i izdržajima, mada ponekad radim i klasične trbušnjake... Meni je osobno ova metoda vrlo dobra i preporučujem je svakom, ali treba imati na umu da vjerojatno neće svatko imati jednako dobar rezultat jer se ipak razlikujemo jedni od drugih. Svatko najbolje poznaje svoje tijelo i treba sam pronaći ono što mu najviše odgovara.

Koje su tebi najdraže vježbe za trbušnjake?

Nemam najdražu vježbu za trbušnjake jer svaka vježba je jednako bitna i jednako dobra za određeni dio trbušnog zida! Mislim da je većini ljudi najteže isklesati trbuh, a svi ga žele, zato radite sve varijacije na koje naiđete i pronađite vježbe za koje osjetite da vam najbolje pogađaju vaš "six pack" jer ako ste sam svoj trener ne preostaje vam ništa drugo nego da budete uporni i dosljedni i rezultat neće izostat!

Koliko paziš na prehranu i kako ti izgleda prosječan jelovnik u jednom danu?

Na prehranu pokušavam paziti što više mogu, odnosno onoliko koliko mi dopušta trenutna situacija. Uglavnom nastojim da mi se svaki obrok bazira na proteinima i ugljikohidratima. Budući da sam po tjelesnom tipu ektomorf, mogu si priuštiti malo masnije ili "junk" hrane. Slatkiši i gazirani sokovi su svedeni na minimum, mislim da se to ne uklapa ni u jedan prehrambeni program. Moj prosječan jelovnik izgleda otprilike ovako:

  1. Obrok prije posla je whey protein sa zobenim pahuljicama i nemasnim mlijekom, šnita kruha s maslacem od kikirikija.
  2. Obrok je doručak br.2 na poslu koji uglavnom sadrži 2-4 kuhana jaja, meso (piletina, svinjetina, govedina) i salata...
  3. Obrok je ručak na kojem ne biram što jedem, dakle, jedem sve jer mi je to obrok nakon kojeg slijedi trening u narednih sat do dva.
  4. Obrok je proteinski shake i 2 banane, netom poslije treninga.
  5. Obrok je većinom tunjevina sa salatom ili nešto lagano kao npr. piletina s krumpirom.
  6. Obrok je proteinski shake s nemasnim mlijekom.

Osvojio si nagradu za najbolje trbušnjake za kupnju u fitness.com.hr webshopu. Kako ćeš je potrošiti?

Da, osvojio sam nagradu i jako sam iznenađen time što sam upravo ja taj koji ju je zaslužio, to je veliki poticaj za mene! Nagradu ću svakako potrošiti na suplemente koji su mi potrebni u procesu izgradnje svog tijela. Lijep pozdrav svima i hvala na nagradi!

Objavljeno 13.05.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!