Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Fitness.com.hr izazov: Tko može napraviti najviše spider sklekova?

Image

Stiglo je proljeće, kako kalendarski, tako i ugodnijim temperaturama. Početak travnja je vrijeme za Fitness.com.hr izazov br. 9.

U ožujku smo nagradili najbolje koji su napravili najviše marinaca. Ovaj put vam donosimo zadatak koji zahtijeva snagu cijeloga tijela, a radi se o vježbi vlastitom težinom.

Fitness.com.hr izdržaj br. 9: Tko može napraviti najviše spider sklekova?

Zadatak je napraviti najviše ispravnih spider sklekova bez pauze.

Minimalan broj izvedenih pravilnih spider sklekova za sudjelovanje u Fitness.com.hr-ovom izazovu jest:

  • 5 spider sklekova - za djevojke
  • 25 spider sklekova - za muškarce

Kako se pravilno izvodi vježba iz izazova?

Početni položaj kod spider sklekova je jednak kao i kod klasičnih sklekova. Dlanove oslonite na pod u širini ramena, ruke su ispružene u laktovima, a noge u koljenima tako da tijelo čini ravnu liniju.

Polako se počnite spuštati prema podu, kao kod klasičnog skleka, a istovremeno, podignite desnu nogu s poda, savijete je u koljenu, te ju zarotirajte udesno tako da desnim koljenom dotaknete lakat desne ruke.

Gurnite tijelo natrag prema gore u početni položaj, a nogu vratite do lijeve noge, odakle ste krenuli. Isto ponovite s lijevom nogom: podignite lijevu nogu s poda, povucite je bočno ulijevo pokušavajući dotaknuti koljenom lijeve noge lakat lijeve ruke. Potom se natrag gurnite prema gore u početni položaj i nastavite do maksimalnog broja ponavljanja.

Pravilno izvođenje zadatka pogledajte na videu:

Pravila izazova

Za sudjelovanje u izazovu morate snimiti video materijal na kojem se vidi izvršenje zadatka.

Na početku videa, stanite pred kameru i recite "Pristajem na Fitness.com.hr izazov!", kako bismo bili sigurni da je video vjerodostojan i snimljen tijekom trajanja našeg izazova.

Kameru postavite bočno pored sebe tako da se vidi položaj cijelog tijela i ispravnost izvođenja vježbe. Video materijali na kojima se ne vidi cijelo vježbačevo tijelo neće ući u konkurenciju za nagradu.

U borbu za nagradu ulaze samo natjecatelji koji su spider sklekove odradili pravilno (pogledajte video u tekstu). Sve video materijale će pregledavati stručni žiri Fitness.com.hr-a.

Rok za slanje video materijala je ponedjeljak, 18. travnja 2016.
Imena pobjednika objavljujemo u petak, 22. travnja 2016. u 16 sati.

Svoje video materijale ili YouTube linkove s videom šaljite na adresu: [email protected]. Sudjelovati u izazovu mogu sve osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

spiderman

Nagrade

Nagradu dobiva 1 muškarac i 1 žena koji naprave najviše pravilnih spider sklekova, bez pauze. Pravilno izveden spider sklek pogledajte u videu u tekstu.

Pobjednici biraju nagradu po želji u Fitness.com.hr webshopu u iznosu od 300 kuna. Fitness.com.hr webshop dobitnicima šalje odabrane artikle na kućnu adresu, besplatnom dostavom.

Objavljeno 04.04.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!