Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

5 dokumentaraca o hrani i zdravlju koje trebate pogledati na Netflixu

Image

Gledanje dokumentaraca mnogima je jedan od najzanimljivijih načina da dođu do informacija o temama koje ih zanimaju. Kada govorimo o zdravlju i hrani, niz je dokumentarnih filmova koji na stručan i zanimljiv način govore o suvremenim problemima pa savjetujemo da ih pogledate.

Ovaj put vam donosimo 5 dokumentaraca koji su u posljednje vrijeme izazvali pravu buku među gledateljima, pa savjetujemo da ih pogledate te iz svakoga ponešto novo naučite što ćete primijeniti u vlastitom životu, na dobrobit vlastitog zdravlja.

1. The Game Changers

U opisu ovog dokumentarca stoji da se radi o „revolucionarnom novom filmu o mesu, proteinima i jakosti“ koji govori o sposobnosti profesionalnih sportaša da izgrade veliku mišićnu masu, održe energiju i performanse, ovisno o svojoj prehrani.

Izvršni producenti filma su James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Lewis Hamilton, Novak Đoković i Chris Paul.

2. Testosterone: The Making of Man

Cijeli dokumentarac pogledajte OVDJE

testosteron

Izvrstan dokumentarac o biološkoj strani muškog spolnog hormona, testosterona. Prikazuje se koji su mehanizmi iza proizvodnje i djelovanja ovoga hormona i pojašnjava njegov utjecaj na ponašanje muškaraca.

3. Cowspiracy: The Sustainability Secret

Ovaj dokumentarni film duboko zadire kako bi otkrio „najrazorniju industriju s kojom se danas suočava planeta (stočarstvo) - i istražuje zašto se vodeće svjetske organizacije za zaštitu okoliša boje govoriti o tome.“

Ne samo da ovaj film govori o okrutnosti i korupciji u stočarstvu, ali ona također "otkriva poguban utjecaj na okoliš industrijskog stočarstva i nudi put ka globalnoj održivosti sve većem broju stanovnika."

4. FAT: A Documentary

S velikom popularnosti keto prehrane i dijete koja je vratila masti u naše živote, ovaj se dokumentarac savršeno uklopio u te teme. Ovaj dokumentarac prikazuje kako su masti demonizirane u prošlosti ne zbog njihove potvrđene štetnosti već radi profita i pohlepe.

Dokumentarac uključuje intervju sa stručnjacima, novinarima, liječnicima i trenerima koji govore o pozitivnim utjecajima masti na ljudsko zdravlje.

5. Heal

Iako se radi o dokumentarcu iz 2017. godine, on je i danas aktualan i vrijedi ga pogledati. U dokumentarcu se na provokativan način prikazuje američki problem zdravstvene skrbi, ali značajni tematski prostor daje se i utjecaju kroničnog stresa na imunitet.

Stručnjaci iz područja medicine, psihologije, homeopatije i spiritualnosti govore o načinima kako razumjeti poveznice između tijela i duše s ciljem prevencije, liječenja, ali i općenito razumijevanja zdravlja.

Objavljeno 11.02.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!