Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Herojski pothvat: 10-godišnjakinja se popela po 914 metara visokoj stijeni!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Selah Schneiter ima 10 godina, 25 kilograma i visoka je 127 centimetara i najmlađa je osoba koja se popela po 914 metara dugačkoj slavnoj američkoj Nose ruti granitne stijene El Captain u Yosemite Velley. Selah se na vrh stijene popela nakon 5 dana penjanja uz svog ova Mike i njegovog prijatelja.

Usporedbe radi, najviša točka Eiffelovog tornja je visoka 324 metra. 

„U trenucima sam se malo bojala, ali bilo je jako zabavno“, rekla je Selah na vrhu i dodala: „Sad mi se jede pizza. Cijelo vrijeme čekam ovaj trenutak!“

selah

Dosad su titulu najmlađih koji su se popeli na Nose držali Scott Cory koji se na vrh popeo dvaput s 11 godina  i Tori Allen koja se popela s navršenih 13 godina, navodi Outside Magazine.

Selah živi u obitelji penjača, a za svoj 7. rođendan ispenjala je slavni Independence Monument. No slavni uspon Nose je puno duža i puno zahtjevnija staza. „Nose je puno duži. Ondje je 31 segment slobodnog i potpomognutog penjanja. Selah još uvijek uči, ali već je dosad stekla vještine penjanja na velikim stijenama.

No, jedino što me brinulo je njezina sposobnost kako će izdržati tako velike izazove s tako malenim tijelom. Jako sam ponosna na nju!“, rekla je Selahina majka Joy nakon što je njezina djevojčica ispenjala ovu fantastičnu rutu.

selah

Foto: Mike Schneiter

Objavljeno 18.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!