Velika proljetna rasprodaja: iskoristi super popuste na više od 100 proizvoda!

Upoznajte Magdalenu Vuletu: Vježbam 4-5 puta tjedno, ali i obožavam bomba palačinke!

Image

Ljubitelji vježbanja, pogotovo oni mlađih generacija, zasigurno su na društvenim mrežama upoznali mladu Brođanku Magdalenu Vuletu koja se bavi fitnessom, a često na svojem instagram profilu svojim pratiteljima podijeli svoje fitness rutine i vježbe. 

Razgovarali smo s Magdalenom o njenim fitness počecima, prehrani, ali i porukama koje želi podijeliti svojim vršnjacima. 

magdalena

Predstavi se našim čitateljima, odakle dolaziš, koliko godina imaš, čime se baviš?

Pozdrav svim čitateljima Fitness.com.hr portala! Ja sam Magdalena Vuleta i dolazim iz Slavonskog Broda. Imam 19 godina i evo upravo sam završila srednju školu - Opću gimnaziju te planiram daljnje školovanje i studiranje. Uz razne hobije kao što su šminkanje, stvaranje kreativnog sadržaja na društvenim mrežama najviše prevladava ljubav prema vježbanju, fitnessu i zdravom načinu života.

Već neko vrijeme se baviš fitnessom i radiš kao fitness model, kad si počela vježbati?

Da, sada se redovno bavim fitnessom već skoro 3 godine. Prije nego što sam krenula u teretanu vježbala sam kod kuće i naravno logičan slijed je bio prelazak u teretanu. Sa 16 godina sam ozbiljno krenula trenirati i evo ljubav prema vježbanju se nastavila sve do sada. 

Je li ti u početcima netko pomogao, iskusniji vježbač ili trener?

Svaki početak je težak pa tako i prvi odlazak u teretanu. Još uvijek se sjećam straha i neugodnosti koje sam imala kada sam prvi put kročila u gym. Dolazimo u nepoznato i normalno je da nas je stid, ali tu su uvijek iskusniji vježbači i treneri koji će nas upoznati sa spravama i samim vježbama. Naravno, ni moj prvi odlazak nije bio bajan.

Mogu reći da sam mjesecima išla i radila krive vježbe, ali sve je to proces učenja. U mojim početcima najviše mi je pomogla trenerica koja je tada radila u teretani u koju sam išla. Sprijateljile smo se i krenule zajedno trenirati. Puno toga me je naučila, dijelila je svoje znanje sa mnom ne samo vezano za trening nego i  prehranu. Neizmjerno sam joj zahvalna na tome. Od tada sam se ozbiljno posvetila fitnessu.

magdalena

Koliko često vježbaš i kakve treninge radiš?

Vježbam 4-5x tjedno. Treninzi su mi raspoređeni na donji i gornji dio po grupama mišića i to su uglavnom težinski treninzi. Uglavnom radim na hipertrofiji mišića.

Imaš li neke svoje najdraže vježbe i koja ti je vježba najmanje draga, ali je i dalje radiš?

Mislim da kao i većina djevojaka najviše volim raditi noge i gluteus. Stvarno volim sve vježbe za donji dio, ali najveću ljubav imam prema SUMO dead liftu i hip thrustu dok radim te vježbe odlično osjećam mišiće gluteusa.

Ekipa koja me prati na instagramu zna da nisam baš ljubiteljica iskoraka - bilo koje vrste. Vježbu s kojom imam love-hate relationship je zasigurno bugarski čučanj. Ne volim ga raditi jer je vrlo složena i teška vježba, ali benefite i burn koji daje poslije je ono što me tjera da ju ipak dodajem u svoj trening.

Možeš li nam napisati kako izgleda tvoj trening za mišiće gluteusa?

Primjer jednog treninga za gluteus:

Prije samog treninga uvijek radim zagrijavanje i aktivaciju gluteusa sa trakom. To su vježbe tipa glute bridge s trakom, abdukcija kukova, donky kicks..

Glavni trening bi išao ovako:

  1. SUMO DEAD LIFT 4x 8-10 ponavljanja
  2. HIP THRUST 4x 8-10 ponavljanja
  3. ABDUKTOR 4x10
  4. Rumunjsko mrtvo dizanje s bučicama 3x10
  5. Back extension s fokusom na gluteus 3x10
  6. Cable side kicks 3x10

magdalena

Kako izgleda tvoja svakodnevna prehrana? Držiš li se nekog posebnog plana prehrane?

Nemam nikakav poseban plan prehrane. Trudim se unositi nutritivno bogate i zdrave namirnice, jesti što manje šećera i prerađene hrane. Zagovaram fleksibilnu i balansiranu prehranu. Smatram da je balans vrlo bitan i da ne trebamo biti previše strogi prema sebi jer naša prehrana mora biti ono što ćemo uspjeti održavati na duge staze, a ne dijeta koja će trajati par dana ili mjeseci.

Znam da je teško početi i promijeniti neke stare navike, ali vjerujte mi uz trud i prednost to postaje životni stil, a zadovoljstvo i ispunjenost sve nekako posloži da to usvojite i budete ustrajni.

Imaš li neki omiljeni cheat meal?

Naravno da imam. Omiljeni cheat meal su mi palačinke. Obožavam otići u dobru palačinkarnicu i složiti si bomba palačinku. Mljac!

Možeš li nam nabrojati što sve pojedeš u jednom danu, po obrocima?

  1. OBROK- kajgana s pilećim prsima i sirom i dvopek
  2. OBROK- piletina i riža, zelena salata
  3. OBROK- rižini krekeri ili bademi
  4. OBROK- rižin griz s proteinom i višnjama

Uzimaš li dodatke prehrani?

Od suplementacije uzimam whey protein uvijek nakon svakog treninga, a dodajem ga i u razna jela. Još pijem kreatin monohidrat, vitamin C, multivitamin, cink.

magdalena

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planovi za budućnost su mi upisati fakultet i naravno završiti ga, a uz faks paralelno završiti i tečaj za fitness trenera. Nastaviti raditi ono što volim i uživati u tome. Naravno tu je i mnogo drugih planova, puno ih je ali mislim da treba biti ambiciozan i uporan jer tada je sve ostvarivo!

Što bi poručila svojim vršnjacima koji se žele baviti fitnessom, na što trebaju pripaziti?

Svojim vršnjacima bi poručila da prije svega budu uporni i ustrajni na svom putu. Rezultati neće doći sami od sebe i nešto na čemu je netko radio godinama ne možete postići u mjesec ili dva. Budite strpljivi. Bitan je kontinuitet, posvetite se sebi, pravilnom izvođenju vježbi, kada usavršite formu onda radite na povećanju kilaža, a do tada budite oprezni jer u suprotnom može doći do raznih ozljeda.

Uz pravilno izvođenje vježbi i dobar trening vrlo je bitna i pravilna prehrana. Kada to spojite imate dobitnu kombinaciju! Također pripazite na sadržaj koji gledate i pratite, na društvenim mrežama ne mora uvijek sve biti ispravno, točno i stvarno. Puno je krivih informacija.

Objavljeno 08.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!