Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Upoznajte Foody&Fitty dvojac: Sestre čije recepte svi obožavamo!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako ste ljubitelj zdravih recepata, onda vam je dvojac Foody&Fitty dobro poznat. Njihove recepte vole svi, a odlikuje ih jednostavna priprema i izvanredan okus. No, tko stoji iza ovog zanimljivog imena i koja je njihova životna priča pročitajte u nastavku:

Tko stoji iza imena Foody&Fitty?

Foody&Fitty je ime profila iza kojeg se kriju dvije sestre Iva i Petra. Iva (27) po zanimanju je liječnica, trenutno radi u hitnoj službi te joj je medicina velika ljubav. Slobodno vrijeme provodi čitajući nova istraživanja vezana uz medicine i fitness.

Petra (25) je magistrica Pedagogije te je završila i preddiplomski studij predškolskog odgoja. Najveća ljubav joj je kuhanje te joj je velika želja uz rad u struci, završiti i neku školu kuhanja ili slastičarstva.

Svoje slobodno vrijeme sestre vole provoditi u prirodi odlazeći na Sljeme, a najviše u kuhinji isprobavajući i snimajući razne recepte. Također, vole putovati, upoznavati i isprobavati razna tradicionalna jela te provoditi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima.

foody&fitty

Koja se priča krije iza imena Foody&Fitty? Kako je došlo do ideje o kreiranju ovog profila?

Ideja za profil je nastala spontano u siječnju 2018. godine. Prvotna ideja bila je Petrina. Želja joj je bila pokrenuti profil gdje će objavljivati svoje recepte jer je svoje slobodno vrijeme voljela provoditi u kuhinji.

S obzirom na razne neprovjerene informacije o zdravom načinu života koje možemo pronaći na internetu, odlučile smo nekako spojiti sve što volimo i tako pisati o prehrani, tjelesnoj aktivnosti i zdravlju s liječničkog aspekta. Naziv FOODY&FITTY smislila je Iva i obje smo se brzo složile oko njega.

Koje vam je najdraže jelo i imate li neke različite prehrambene interese ili ljubavi?

Nas dvije zaista nismo izbirljive što se tiče hrane te imamo i slične prehrambene interese. Trudimo se jesti puno voća i povrća, kvalitetnih izvora proteina iz mesa, jaja i ribe te cjelovitih žitarica.

Često volimo isprobavati i low carb recepte te smo primijetili da naši pratitelji jako pozitivno reagiraju na njih. A najdraže jelo? Hmm… Mislim da su to jaja na sto načina. Imamo puno favorita kad se radi o receptima, ali jaja kao jedan klasik uvijek prolaze i kod nas su broj 1.

foody&fitty

Odakle crpite inspiraciju za svoje recepte, imate li omiljenog kuhara ili blogera?

Prije početka naše priče i pokretanja ovog Instagram profila, u slobodno vrijeme smo isprobavale razne recepte, posebno slastice. No, kada bi naišle na neki recept, često bi sadržavao zaista puno sastojka (za koje bi morale obići i par dućana, haha) pa bi vrlo brzo i odustale od same pripreme tog recepta.

I možemo reći da upravo iz tog razloga, odlučile smo se na pripremanje jednostavnih recepata koji ne zahtijevaju puno vremena, a ni sastojaka. Naravno, na našem profilu mogu se pronaći i oni složeniji recepti koji zahtijevaju više vremena i truda, ali većina njih zaista su jednostavni i brzo gotovi.

Kao inspiraciju za recepte navele bi definitivno Pinterest, web stranica na kojoj možete pronaći toliko ideja za pripremu hrane, a i mnogo drugih stvari.

Imate li neku anegdotu o svojim receptima i pripremama hrane? Je li se nekada dogodio veliki fail?

Naravno. Imamo ih jako puno. Svi koji nas dobro poznaju, već su upoznati s našim fotografiranjem hrane prije same konzumacije hrane. Mislim da nema jela prije: „Cure, jeste slikale sve? Čekajte da uslikaju!“

Što se tiče promašaja u kuhinji, naravno da ima i toga. Mislimo da je to sastavni dio kuhanja i isprobavanja recepata, ne može uvijek sve ići idealno. I kod nas je bilo jela koji su znali završili na podu, u kanti za smeće…

No, da budemo iskrene, toga je sve manje, znamo što nam odgovara od hrane, naučile smo eksperimentirati u kuhinji i kada krene naopako i onako kako nismo planirale, trudimo se napraviti najbolje od toga.

Koji vam je najdraži vaš recept?

Definitivno čokoladni brownie.

brownie

Da možete birati neku svjetsku destinaciju na koju biste voljeli otputovati radi hrane, koja bi to bila?

Singapur, velika nam je želja probati njihovu uličnu hranu i poznate specijalitete na tržnicama.

I definitivno Kopenhagen i cijela Danska. Kad smo na putovanju, obožavamo obilaziti brunch mjesta, a Danska je jako poznata po njima.

Da idete na napušteni otok, koje biste tri namirnice ponijele sa sobom?

Jaja, banane i kava.

Koliko često pripremate posebne recepte, a koliko jedete „normalno“ bez ulaganja puno truda?

Naši recepti nisu prekomplicirani i ne zahtijevaju neke posebne kulinarske vještine. Posebne recepte, poput nekih složenih torti i slastica volimo pripremati za posebnije prigode. Što se tiče ulaganja truda, trudimo se jesti nutritivno bogatu hranu, hranu od koje ćemo nahraniti svoje tijelo.

Naravno da pojedemo i nešto nutritivno siromašno, mislim da je to sve normalno dok je u nekim granicama. Najgore je kazniti samog sebe s hranom, to vam je kao neki začarani krug u kojem se stalno vrtite i ne vidite izlaz.

S obzirom na vlastito iskustvo s tim, mogu samo reći kako je najbitnije razviti zdrav odnos prema hrani i svom tijelu, a sve ostalo će doći s vremenom.

foody&fitty

Kako ljudi iz vaše okoline reagiraju na vaše kulinarske čarolije? S obzirom da vi tako dobro kuhate, kuhaju li ikad drugi za vas ili je to uvijek prepušteno vama?

Reagiraju odlično i imaju samo riječi hvale. Često nas znaju pitati kako uz sve obaveze koje imamo, stignemo i voditi takvu jednu veliku zajednicu. Ali kada nešto volite i radite to iz gušta, imate vremena za sve.

Svaki slobodan trenutak koristi se za isprobavanje novog recepta. Naravno da kuhaju i drugi za nas, mamina kuhinja nam je najdraža.

Koji su planovi za budućnost Foody&Fitty profila?

Pa imamo neke ideje i zamisli za budućnost, no nemamo još konkretnih planova, za sada će to ostati još na idejama.

Imate li neki veliki plan koji biste voljeli ostvariti?

Imamo. Želja nam je imati svoju kuharicu, ali evo uvijek su tu neke poslovne i privatne obaveze i nikako da se bacimo u realizaciju toga.

Naravno, ima tu još nekih planova i stvarno se nadamo da će se nešto od toga ostvariti.

I na kraju: što ne volite jesti?

Obje ćemo se složiti oko ovog odgovora, jasno i glasno: jetrice.

Objavljeno 24.11.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!