VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Alen Abramović, nakon skinutih 86,4 kilograma: Odluku je najvažnije donijeti u glavi!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Alen Abramović pobjednik je ovogodišnje sezone showa Život na vagi koji je tijekom boravka u kući izgubio fascinantnih 86,4 kilograma. Ono što dodatno zaslužuje divljenje je i činjenica da je Alen u kuću ušao kao najteži kandidat i sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a iz kuće je izašao kao pobjednik, u svakom smislu te riječi. 

Alen je i svojim boravkom u kući i rezultatom mnogima uzor i zbog toga smo odlučili porazgovarati s Alenom o boravku u kući i situacijama s kojima se suočavao u showu, ali i sada, izvan kuće. 

zivot na vagi

Kako bi se predstavio, tko je Alen Abramović, osim što je pobjednik Života na vagi?

Ja sam jedan svestrani momak koji se donedavno bavio prodajom slika, a sada je okrenuo novu stranicu svog života, a prijatelji i obitelj su mi najvažniji u životu.

Kako je izgledao tvoj život prije kuće? 

Život prije kuće je bio prilično otežan, s obzirom da sam imao 180 kg i zdravstvenih problema nisam mogao zavezati cipele kako treba, uspuhao bih se nakon tri koraka, nisam mogao za sebe pronaći adekvatnu odjeću, a sada sve to mogu i puno, puno više od toga.

Sjećaš li se, kako si jeo prije? 

Sjećam se, naravno. Moj problem je bio to što nisam puno jeo količinski, ali sam se hranio jako nezdravo. Često sam preskakao doručak, do ručka bi bio na kavama i nečime iz pekarne, a za ručak bih pojeo neki junk food. Salate su bile nepoznanica u mom životu, a večeru bi često završio uz grickalice pred tv-om.

alen abramovic

Je li postojala neka prekretnica nakon koje si odlučio prijaviti se u show?

Prekretnica je bila ta kada sam uvidio da si ne mogu više sam pomoći i da trebam pomoć sa strane.

Što je u kući bilo najteže? Jesi li imao neke krize i kako su izgledale, a kako si ih prevladao?

Ja sam bio ono najteže u kući, doslovno! Ha-ha.

Šalu na stranu, teško su mi padali treninzi u prvih mjesec dana jer sam bio težak i nepokretan, a svim silama sam se trudio izvoditi vježbe kako treba.

Moja najveća kriza bila je prvih tjedan dana jer sam tada još bio preplašen i sa zdravstvenim problemima, ali kada sam vidio prvo vaganje i skinutih skoro 12 kilograma tu se sve promijenilo i dobio sam vjetar u leđa.

zivot na vagi

Sanja Žuljević: Alen je bio 100% angažiran i nije niti jednom kiksao!

Kada je ušao u kuću Alen je, osim što je bio najteži kandidat, imao i ozbiljne zdravstvene probleme. Doslovno se jedva kretao. Mario i ja smo mislili da će on biti najslabija karika i, iskreno, očekivali smo da će upravo Alen biti osoba koja će prva odustati. No, kod Alena je bilo očito drastično zadržavanje vode i već nakon tjedan dana on je „grunuo“ gotovo 12 kilograma na vagi i to je kod njega napravio „klik“, a nama je bilo jasno da on izvrsno reagira i na treninge i na prehranu i na taj gubitak vode.

Ono što je jako bitno naglasiti, iako je bio najteži natjecatelj, ja se zaista ne sjećam niti jednog jedinog trenutka u kojem je Alen kukao ili govorio da ne može ili da se na bilo koji način izjasnio da mu je nešto teško. Čak dapače, iako sam sigurna da je njemu bilo najteže od svih, on je uvijek bio i poticajan drugima, i to je sigurno utjecao i na konačan rezultat. Alen je jako discipliniran, prema radu i trenerima se odnosi s poštovanjem, postavlja pitanja jer želi naučiti, a ne zato jer sumnja u nečije znanje, predivan je čovjek i ta prekrasna samodisciplina s tim pravovremenim „klikom“ koji pokazuje koliko je odrastao i zreo čovjek i koji je u kuću došao spreman na promjenu, sigurno su razlog njegovog uspjeha.

Dobri rezultati su se nizali iz tjedna u tjedan i to je njega samo dodatno motiviralo i „punilo snagom“, a čak i udanima kada je bio slabiji, bio je svjestan koliko sve super funkcionira i to mu je automatski jačalo glavu. Alen je iz tjedna u tjedan pratio sve po ps-u, onda kad su drugi kiksali s prehranom, Alen se toga držao bez ijedne greške.

Alen je iznimno inteligentan, razumije stvari i željan je znanja i informacija. On je zaista napravio čudo ovim rezultatom jer mu je bilo teže nego bilo kojem drugom natjecatelju, ali je on bio 100% angažiran i u treningu i u prehrani i to se prelilo u njegov rezultat i ovu zasluženu pobjedu.

Što si pomislio i kako si se osjećao kad si nakon prvog ciklusa skinuo skoro 12 kilograma?

Prvo sam osjetio zahvalnost što mi je uopće pružena prilika, rasplakao sam se jer su sve emocije izbile na površinu i osjetio sam svojevrsno olakšanje jer sam vidio da ja mogu smršaviti. Nakon tog trenutka više nisam gledao unazad.

Koliko je lakše ili teže taj ritam treninga i prehrane održavati vani?

Dosta je teže održavati taj ritam treninga. Tamo nam je bilo sve podređeno zdravom življenju, teretane  i treneri su nam bili nadohvat ruke, a vani je malo drugačije jer su oko mene izazovi kojima dobro odlijevam, a za to je zaslužna dobra organizacija.

Što se tiče prehrane uhvatio sam se da nakon treninga idem u grad i postao sam jako gladan. Gledao sam oko sebe što bi si mogao uzeti za jesti, a oko mene su bile uglavnom pekarne. Prije bih bez problema ušao unutra i kupio nešto nezdravo, a sada sam se samo požurio kući da pojedem normalan zdrav obrok.

alen zivot na vagi

Kako izgleda tvoja prehrana danas i koliko puta tjedno vježbaš?

Moja prehrana je raznolika, izbalansirana po onome što smo naučili u showu. Puno salata, dobrih masti, povrća i proteina pa ni nemam potrebu za nekim grickalicama.

Vježbam jednom dnevno svaki dan razne vrste treninga. Nekad je to samo hodanje i trčanje na Jarunu, a nekad metabolički treninzi u teretani.

Što bi savjetovao onima koji se bore s viškom kilograma, a ne uspiju ili se ne odluče na prijavu u show?

Ako vide da si ne mogu sami neka obavezno potraže profesionalnu pomoć u vidu trenera ili nutricioniste i neka krenu hrabro sa životnim promjenama, jer je najbitnije da odluče u glavi da ne žive više po istim obrascima koji su ih doveli u to bolesno stanje.

alen abramovic

Najavio si pokretanje YT kanala. Kakav je plan, želiš li biti ambasador zdravog životnog stila i motivator onima koje muči pretilost?

Apsolutno želim biti ambasador zdravog životnog stila i time ću se sigurno baviti na svom budućem kanalu, a on će krenuti vrlo brzo.

Pročitajte još: 

Finalisti Života na vagi podijelili tajnu: kako krenuti, kako ostati motiviran i kako ne posustati kad je najteže?

Irena Štetić Andrin je podijelila svoju životnu priču: "Kako sam od teško pokretne osobe postala zaljubljenica u fitness?"

Foto: RTL

Objavljeno 17.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!