Zobena kaša s malinama, jagodama i borovnicama!

zobena kasa

Krenule su prve jagode! Odmah sam iskoristila priliku i kupila jednu košaricu, da otvorim sezonu. A da jagode ne budu usamljene u ovaj sam obrok ubacila i borovnica, malina i par suhih grožđica. 

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica zamrznutih malina
  • 2 jagode
  • 2 žlice zamrznutih borovnica
  • 1 žlica grožđica
  • 150 ml zobenog mlijeka

u posudici zagrijete mlijeko pa ubacite zobene pahuljice i miješate. Pri kraju dodate usitnjene zamrznute maline, promiješate sa zobenima i istresete u duboki tanjur ili zdjelicu. 

Na kašu posložite borovnice, grožđice i jagode i svaki put kad zagrabite kašu, pazite da zagrabite i nekog voća. 

Kakav ti je post? 
Bok, koliko dugo se kuhaju zobene pahuljice?
Lukrecija
11.04.18. u 17:53
line
inače zobene pahuljice se ne kuhaju. Stavljaju se u jogurt/mlijeko kako bi omeksale i "dale" više..
banan
11.04.18. u 19:32
line
Zašto se nebi kuhale..... Lukrecija, kratko ih kuhaš, 1-2min dok ne dobiješ kašicu...
Gym_girl
11.04.18. u 20:36
line
3 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...