Zdravi hrskavi kolač s borovnicama

kolac borovnice

Prije par mjeseci sam pozvala društvo kod sebe doma, a ideja je bila da cijeli dan zajedno kuhamo i družimo se uz hranu. Među obrocima je bilo puno različitih kombinacija, namirnica, od predjela u obliku zapečenih sušenih šljiva omotanih u pancetu, preko lososa do deserta koji je frendica Jelena najavila kao "blueberry crumble". 

Ovdje sam se je povukla iz kuhinje i pustila curama da one spreme desert. Vrlo brzo smo na tanjuru dobili jednu pravu poslasticu koju dijelim s vama. 

Sastojci:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 110 g oraha
  • 70 g bademovog brašna
  • 35 g kokosovih mrvica
  • malo soli
  • malo cimeta
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 žlice meda
  • 300 g borovnica

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Orahe usitnite. Pomiješajte orahe, zobene pahuljice, bademovo brašno, kokos, sol i cimet. Dodajte maslinovo ulje i med i sve dobro promiješajte da se smjesa sljubi i postane jednolična

Uzmite neki okrugli dublji protvan, pa u njega stavite papir za pečenje. Na dn stavite borovnice. Preko borovnica stavite smjesu zobenih pahuljica i drugih sastojaka. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok smjesa na vrhu ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Kad je gotovo izvadite i pustite da se ohladi. Po vrhu, po želji, možete staviti malo jogurta, koji će dati dodatnu svježinu ovom supr kolaču.

Objavljeno 15.06.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija