Za puno energije cijeli dan: Jaja u pelatima na grizu!

jaja pelati

Nedjeljom se često lijepo vrijeme koristi za izlete. Nekad su to izleti automobilom koji ne zahtijevaju puno energije, a ponekad, pogotovo u proljeće ili jesen, kad je vrijeme još uvijek lijepo, a nije pretoplo ili prehladno, slobodan dan se iskoristi za neke aktivnosti poput planinarenja, vožnje bicikla, rolanja i slično. Za takve vrste aktivnosti dužeg trajanja, dobro je i doručkom se pripremiti - unijeti kvalitetne sastojke koji će vas opskrbiti energijom za ono što slijedi.

Jaja su uvijek dobra ideja za početak dana, ali ako ih pojačate nekim izvorom ugljikohidrata, onda imate obrok koji će vas duže vrijeme držati sitima i punima snage.

Evo jedne dobre ideje za doručak:

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g pelata
  • 3 žlice pšeničnog griza
  • 100 ml mlijeka
  • voda, koliko je potrebno
  • 60 g ribanog sira, odaberite neki topivi poput cheddara ili gaude


Pelate istresite u posudu. Posuda treba biti toliko mala da pelati pokriju dno, da se jaja (kad ih istresete) ne zalijepe za dno posude. Dok se salsa grije, u drugoj posudi zagrijte mlijeko i vodu (količinu odredite prema omjeru s grizom, a prema uputama na pakiranju). Povremeno miješajte da se mlijeko ne zalijepi. Kad zakuha, polako, uz stalno miješanje dodajte griz i miješajte dok se ne skuha.

Za to vrijeme u salsu razbijte jaja i poklopite. Kad je griz pri kraju, dodajte malo ribanog sira, promiješajte i istresite na tanjur. Potom nježno, da se ne razliju žumanjci, jaja i pelate isto izvadite iz posude i stavite preko griza. Po vrhu pospite s još malo ribanog sira.

I pred sobom imate super doručak koji je gotov za 15-ak minuta. I spremni ste za cijeli dan u prirodi! 

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
7
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija