Tuna steak s povrćem

tuna steak

Suludo me nekad obuzme želja za nekom namirnicom. Primjerice, u posljednjim tjednima jednom je to bila panceta, jednom kinder jaje, a posljednja ludost je bio tuna steak. Dakle, ne mora uvijek biti neki junk food. 

A priprema tuna steaka je jako jednostavna, a opet tunu je iznimno lako - prepeći i time - uništiti. Dakle, tava mora biti dobro zagrijana, tunu treba peći sa svake strane podjednako, ali unutrašnjost komada mora ostati mekana i sočna. Dakle, tajna je jedino u pravom tajmingu. Ja ću je radije uvijek ostaviti malo više sirovu nego da mi se prepeče, isuši i izgubi svu svoju sočnost i aromu. 

Dakle:

  • tuna steak željene gramaže
  • mješavina povrća, može i zamrznuto
  • malo soli i papra
  • malo maslinovog ulja

Mješavinu povrća sam skuhala prema uputama na pakiranju pa procijedila. Tunu sam malo začinila pa ubacila na dobro zagrijanu tavu da se peče s jedne strane oko 2 minute, pa isto toliko i s druge. 

Stavila sam sve na tanjur pa povrće prelila s malo ulja i navalila. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...