Tuna steak s povrćem

tuna steak

Suludo me nekad obuzme želja za nekom namirnicom. Primjerice, u posljednjim tjednima jednom je to bila panceta, jednom kinder jaje, a posljednja ludost je bio tuna steak. Dakle, ne mora uvijek biti neki junk food. 

A priprema tuna steaka je jako jednostavna, a opet tunu je iznimno lako - prepeći i time - uništiti. Dakle, tava mora biti dobro zagrijana, tunu treba peći sa svake strane podjednako, ali unutrašnjost komada mora ostati mekana i sočna. Dakle, tajna je jedino u pravom tajmingu. Ja ću je radije uvijek ostaviti malo više sirovu nego da mi se prepeče, isuši i izgubi svu svoju sočnost i aromu. 

Dakle:

  • tuna steak željene gramaže
  • mješavina povrća, može i zamrznuto
  • malo soli i papra
  • malo maslinovog ulja

Mješavinu povrća sam skuhala prema uputama na pakiranju pa procijedila. Tunu sam malo začinila pa ubacila na dobro zagrijanu tavu da se peče s jedne strane oko 2 minute, pa isto toliko i s druge. 

Stavila sam sve na tanjur pa povrće prelila s malo ulja i navalila. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 7
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...