Tortilla wrap od puretine

 tortilja

Darko nas svako malo iznova izneadi nekim jednostavnim, zdravim, brzo gotovim, ukusnim, ali i vizualno prekrasnim obrokom. 

Uživajte!

Sastojci

  • 350 g purećih prsa
  • 12 listova zelene salate
  • 2 mrkve
  • 2 rajčice
  • Sir
  • 6 tortilja
  • Vrhnje
  • Senf
  • Začini

Priprema

Od ove količine purećih prsa i ostalih namirnica dobiti ćete 6 bogato napunjeni tortilja.

Jedini dio pripreme ovog recepta koji zahtjeva malo (zanemarivog) truda je priprema puretine.

  1. Pureća prsa nasjeckajte na kockice ili trakice te ih na par kapi ulja ispecite uz dodatak 2 žličice Vegete, 1 žličice ljutog chilija i malo kumina. Ja u zadnje vrijeme koristim puno kumin jer mi njegov okus jako paše uz meso. Ako vama smeta slobodno ga izbacite iz recepta.
  2. Kada je meso gotovo ostavite ga da se malo ohladi, a za to vrijeme od 4 velike žlice vrhnja, 2 žlice senfa i žličice curryja miješanjem složite brzi umak.
  3. Povrće nasjeckajte po želji. Što tanje i manje to bolje.
  4. Ja sam za mrkvu koristio gulilicu za krumpire kako bi dobio jednolike trake, a rajčicu sam ručno nasjeckao na sitne kocke.

Slijedi slaganje wrapa.

tortilja

  1. Na tortilju položite 2 lista zelene salate, mrkvu, nasjeckanu rajčicu, pečenu puretinu i na kraju listiće sira.
  2. Nakon što namotate tortilje u wrap možete ih poslužiti cijele ili ih kao ja narezati i postaviti kao medaljone oko umaka.
  3. Umak možete staviti i u tortilje prije motanja ako ih nećete jesti odmah doma i nemate gdje čuvati posudu s njim.
  4. Ukusne su odmah nakon motanja isto kao i nakon par sati stajanja u hladnjaku. Zdravije i ukusnije su od svakog sendviča kojeg možete kupiti!

Dobar tek.

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 9
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...