Tortilla wrap od puretine

 tortilja

Darko nas svako malo iznova izneadi nekim jednostavnim, zdravim, brzo gotovim, ukusnim, ali i vizualno prekrasnim obrokom. 

Uživajte!

Sastojci

  • 350 g purećih prsa
  • 12 listova zelene salate
  • 2 mrkve
  • 2 rajčice
  • Sir
  • 6 tortilja
  • Vrhnje
  • Senf
  • Začini

Priprema

Od ove količine purećih prsa i ostalih namirnica dobiti ćete 6 bogato napunjeni tortilja.

Jedini dio pripreme ovog recepta koji zahtjeva malo (zanemarivog) truda je priprema puretine.

  1. Pureća prsa nasjeckajte na kockice ili trakice te ih na par kapi ulja ispecite uz dodatak 2 žličice Vegete, 1 žličice ljutog chilija i malo kumina. Ja u zadnje vrijeme koristim puno kumin jer mi njegov okus jako paše uz meso. Ako vama smeta slobodno ga izbacite iz recepta.
  2. Kada je meso gotovo ostavite ga da se malo ohladi, a za to vrijeme od 4 velike žlice vrhnja, 2 žlice senfa i žličice curryja miješanjem složite brzi umak.
  3. Povrće nasjeckajte po želji. Što tanje i manje to bolje.
  4. Ja sam za mrkvu koristio gulilicu za krumpire kako bi dobio jednolike trake, a rajčicu sam ručno nasjeckao na sitne kocke.

Slijedi slaganje wrapa.

tortilja

  1. Na tortilju položite 2 lista zelene salate, mrkvu, nasjeckanu rajčicu, pečenu puretinu i na kraju listiće sira.
  2. Nakon što namotate tortilje u wrap možete ih poslužiti cijele ili ih kao ja narezati i postaviti kao medaljone oko umaka.
  3. Umak možete staviti i u tortilje prije motanja ako ih nećete jesti odmah doma i nemate gdje čuvati posudu s njim.
  4. Ukusne su odmah nakon motanja isto kao i nakon par sati stajanja u hladnjaku. Zdravije i ukusnije su od svakog sendviča kojeg možete kupiti!

Dobar tek.

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 7
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...