Tortilja s jajetom i domaćom kobasom od divljači

  • 0 komentara
  • 6 x
  • ponedjeljak, 20 ožujka, 2017. u 11:30

sendvic

Jelena će mi prostrijeliti koljena kad vidi da sam ovo u cijelosti objavila, ali eto, njezinu kreativnost u izričaju kad je meso u pitanju jednostavno nije pošteno suzbijati. Stoga, ovo je copy-paste naše jutrošnje komunikacije: 

Zorana Jagodić: Kad stigneš, šalji recept za onaj sendvič čiju si sliku postala jučer.

Jelena Mijić: Aaaaa ma to je tako jednostavno

Zorana Jagodić: Šalji!

Jelena Mijić: Uzmeš tortilju i zgriješ je na grill tavi. Pritom na nju poslažeš fete ementalera (ili nekog drugog sira, po želji). Ja sam potom stavila domaću kobasicu :) Može i pršut ili panceta ili šunka, ovisi što tko voli ili ima doma :)

Bilo bi dobro napomenuti da ta "kobasica" nije nužno zimska salama ili neka "šunkerica". Kako se to ono kaže "šunka za pizzu", a mesa vidjelo nije! hahahaha Da te ne razapnu fitnessovci.

Domaća kobasica, bez aditiva, meso: poznatog porijekla :)

btw, Dora (nećakinja, op.a.) je bila u šumi na čeki i onda je pitala mog tatu "Dida, a jel ti puškaš samo svinjice?" Srećom pa je rekao da ne puška srnice jer su one male i lijepe... Dakle, Bambi će se i dalje gledati, a meso će se bezbrižno i dalje jesti! :) (Zamisli da neki vegani sad čitaju ovu čitabu hahahahaahaha)

Vratimo se na recept.

Poslagala kobasice i gore nanijela avokado koji sam samo vilicom zdrobila na grubo, u neki polupire. U međuvremenu sam spekla 2 jaja na oko i njih stavila na avokado i preklopila tortilju.

Vidiš da je jednostavno!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...