Stir-fry piletina s brokulom

  • 0 komentara
  • 6 x
  • ponedjeljak, 09 travnja, 2018. u 01:44

stir fry piletina

Piletina i brokula su pravi fitness obrok, no ove dvije namirnice mogu biti pripremljene na više načina, od klasičnog i mnogima najdosadnjeg do primjerice ove stir-fry verzije. 

  • 200 g pilećih prsa
  • 150 g brokule
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka, narezana na što sitnije
  • 1 žličica soja sosa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar, kurkuma, chilly

U srednje veliku posudu stavite meso narezano na kockice i dodajte mu na sitno nasjeckan jedan češnjak, luk, sol, papar, kurkumu, chilly, soja sos i maslinovo ulje pa ostavite da se marinira barem 20 minuta.

Brokulu nakidajte na cvjetove pa stavite kuhati na par minuta. Brokula vam se ne smije prokuhati. Ocijedite je i ostavite sa strane.

Na tavi potom zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte ocijeđenu brokulu u miješajte na ulju 30-ak sekundi. Dodajte drugi na sitno nasjeckani češnjak i još malo soli i papra. Dinstajte dok brokula, nakon par minuta, ne postane lagano hrskava. Izvadite brokulu na tanjur.

Na tavu dodajte marinirano meso, s marinadom pa dinstajte dok tekućina ne ispari, a piletina dobije po rubovima, lijepu smeđu boju. Piletinu potom dodajte brokuli i uživajte u ovom fit obroku.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...