Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Španjolska piletina s rižom (Arroz con pollo)

piletina riža

Još jedan španjolski recept koji sam naučila u svojim "španjolskim pripremama" o kojima sam već pisala jest piletina s rižom, pripremljena na španjolski način. U izvorniku, obrok se zove "Arroz con pollo".

Evo sastojaka:

  • 1 glavica luka, narezana na što sitnije
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka, narezana na što sitnije
  • 250 g pilećih prsa, narezana na kockice
  • 180 g riže
  • 1 žličica šafrana
  • sol, papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje, pa dodate češnjak, luk i paprike i dinstate 3-4 minute, dok luk ne postane staklast. Potom maknite s ploče- Piletinu začinite sa soli i paprom.

U drugoj tavi, na malo maslinovog ulja ispecite piletinu tako da dobije nježnu smeđu boju, sa svih strana.

Potom meso izvadite a na istoj tavi prepecite rižu, uz stalno miješanje, oko 1 minute. Riži dodajte povrće i zalijte vodom pa dodajte šafran i promiješajte. Nakon 5-6 minuta dodajte povrće i promiješajte, pa poklopite i pustite da se krčka dok sva tekućina ne ispari a riža se skuha.

Servirajte toplo.

Objavljeno 27.06.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija