Slane zobene pahuljice s jajem na oko

zobene jaja

Nedavno mi je na pamet palo jedno pitanje: A zašto se zobene pahuljice ne bi mogle jesti u ručku ili večeri, kao prilog mesu ili nekom drugom izvoru proteina? Zašto su mi zobene pahuljice rezervirane gotovo isključivo za doručak ili kao sastojak nekih kolača? Naravno, u potrazi za receptima za pripremu slanih zobenih pahuljica, shvatila sam da su toplu vodu otkrili mnogi, puno prije mene ;)

Dakle, recepata za slane zobene ima stotine... ja sam se odlučila za jedan koji sam napola improvizirala s namirnicama koje sam imala u stanu.

Dakle, slane zobene s jajem na oko

Sastojci:

  • 60 g zobenih pahuljica
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice ribane gaude ili sličnog topivog sira
  • sol, papar

U posudici sam zagrijala malo vode pa ubacila zobene pahuljice i uz miješale kuhala oko 2 minute, dok zobena kaša nije postala željene gustoće. Kad su zobene gotove, makla sam ih s ploče i dodala maslinovo ulje, ribani sir i malo soli i papra, pa sam, sve zajedno promiješala i ostavila poklopljeno.

Nakon toga sam u tavi ispekla jedno jaje na oko.

Zobene sam pretresla na tanjur pa na njih stavila pečeno jaje.

Zapravo je jako dobra kombinacija, pa savjetujem da probate.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...