Proteinski chia puding s voćem i lješnjacima

chia puding

Prije nekoliko dana uhvatila me želja za slatkim, pa sam nabrzinu napravila chia puding. No, kako je želja prošla, puding je cijelu noć ostao u hladnjaku, a kad sam ga drugi dan dovršila i krenula jesti shvatila sam da je to najbolji chia puding koji sam u životu napravila. Tajna je bila upravo u tom stajanju u frižideru od preko 15 sati. 

Ovo su sastojci koje sam koristila (za 2 zdjelice):

  • 4 žlice chia sjemenki
  • 1 mjerica kazeina, okus limun 
  • mlaka voda
  • zamrznute maline
  • nektarina
  • tostirani lješnjaci 

Postupak: 

  1. U svaku zdjelicu sam stavila po dvije žlice chia sjemenki i pola mjerice kazeina pa prelila s toliko vode da sve mogu pomiješati da se razbiju sve grudice kazeina, te da bude napola rijetko. 
  2. Zdjelice sam stavila u hladnjak predvečer, a izvadila drugi dan nakon ručka. Puding je stajao u hladnjaku oko 15 sati. 
  3. Nektarinu sam narezala na tanke ploškice. 
  4. Prethodno tostirane lješnjake sam nasjeckala na sitnije i samo sam ih sve posložila preko pudinga. Svakim zalogajem zagrabila sam do dna zdjelice tako da uz gornji sloj uhvatim i puding. 

Nakon ovoliko sati stajanja puding je zaista izvrstan. Gust i kremast s minimalnim pucketanjem chije pod zubima. Divno!

Isprobajte i javite dojmove!

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija