Povrće u jajima

jaje povrce

Obroke tijekom dana uvijek na vrijeme planiram. Svakoga dana, navečer provjerim imam li sve što mi je potrebno za doručak, a i pripremim meso, salate i priloge koje ću ponijeti za ručak. No, večeru vrlo često "prepuštam slučaju". Točnije, večeru često sklepam od nekih ostataka od ručka ili od onoga što pronađem u frižideru. 

Jedan od takvih obroka je bio i ovaj u kojem je bilo: 

  • 4-5 šampinjona
  • 1/2 glavice luka
  • 1 paprika
  • 2 šake baby špinata
  • 3 rajčice
  • 1 tikvica
  • 5 jaja
  • 100 g ribanog sira, gauda ili tako nešto što će se otopiti 
  • 50 ml mlijeka
  • začini: sol, papar, češnjak, peršin

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. 

Povrće sam narezala na kockice, trakice, fetice ili kako vam se već sviđa pa promiješala i istresla u protvan. Jaja sam umutila i dodala mu sir, mlijeko i začine. Jaja sam prelila preko povrća i sve stavila u pećnicu na 15 minuta. 

Ostavila sam da se malo ohladi i navalila. 

Za ovaj recept vam je dobro da imate neki manji protvan, odnosno da stavite onoliko jaja koliko je potrebno da većina povrća bude potopljeno. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...