Popečci od slanutka sa špinatom

  • 1 komentara
  • 4 x
  • ponedjeljak, 19 veljače, 2018. u 10:58

popecak slanutak

Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka:

  • 1 limenka slanutka, procijeđena
  • 1 mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1/2 tikvice
  • 1 jaje
  • 2 žlice tahini paste
  • začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma
  • malo zobenog brašna ili krušnih mrvica

Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmiksajte štapnim mikserom. Kad dobijete jednoličnu smjesu dodajte jaje i dalje blendajte dok se sve ne sljubi. Na kraju dodajte malo zobenog brašna, tako da dobijte smjesu koju ćete moći oblikovati i peći kao burgere.

Zagrijte tavu i među dlanovima oblikovane popečke pecite sa svake strane oko 2-3 minute. Kao prilog ovim burgerima dobro ide špinat, a grčki jogurt je super za umakati komade popečaka u njega.

 

Kakav ti je post? 
Dobar recept za prvi puta probati slanutak. :)
Wicca
22.02.18. u 20:00
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...