Muffini s jabukama i zobenim pahuljicama

muffini zobene

Muffini su super! Napravite ih više pa ste par dana mirni za doručak. Najbolje ih je naprimjer napraviti za vikend i onda narednih dana imate spreman doručak.

Evo jedne ideje kako napraviti fine muffine sa zobenim pahuljicama i jabukama.

Sastojci:

  • 60 g zobenog brašna
  • 60 g integralnog brašna
  • 80 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 225 ml jogurta
  • 120 ml jabučnog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • sladilo po želji
  • 1 srednje velika jabuka
  • 80 g grožđica

Zagrijte pećnicu a 180 stupnjeva.

U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i sol i ostavite sa strane.

U drugoj posudi umutite jaje. Dodajte mu jogurt, jabučni sok, ekstrakt vanilije i naribanu jabuku, pa sve dobro promiješajte.

Potom polako dodajte vlažnu smjesu u suhu, uz stalno miješanje. Kad ste sve dodali i dobro promiješali, dodajte grožđice i još jednom promiješajte.

Smjesu podijelite u kalupe za muffine, a napunite ih do 3/4 visine kalupa. Pecite oko 20 minuta, a jesu li pečeni provjerite tako da u muffin zabodete čačkalicu: aji je čačkalica suha, tada je muffin pečen. Vlažna čačkalica je znak da se još trebaju peći.

Izvadite iz kalupa i ohladite. Možete ih držati u hladnjaku.

Objavljeno 06.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija