Muffini od jaja s pancetom i lukom

muffini od jaja

Duuugo nisam radila muffine od jaja. Jedno vrijeme sam ih jela barem jedanput tjedno, a onda su nekako nečujno nestali s mog jelovnika bez nekog posebnog razloga. Jednostavno sam zaboravila na njih.

No, kako se radi o pripremi jaja koja je izvrsna i za ponijeti na put, ljetno vrijeme je pravi trenutak za vratiti ih na jelovnik jer tijekom ljeta puno obroka jedem u hodu. 

Istina, za pripremu muffina treba i malo više vremena, od pripreme običnih jaja pa je i to svakako jedan od razloga zašto sam ih zanemarila. 

Ali evo, ispravljam nepravdu nanesenu muffinima: 

  • jaja
  • baby špinat
  • panceta
  • glavica luka

Kako imam silikonske kalupe, nije potrebno namazati ih prije ulijevanja smjese jer se za njih ništa ne zalijepi. No, ako ih nemate, svakako metalni kalup prije ulijevanja smjese za pečenje malo namastite. 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pancetu narežite na kockice, luk također, a špinat nakidajte na sitno. 

U svaki kalup stavite malo špinata, malo pancete i malo luka pa prelijte jajima da smjesom bude ispunjeno malo više od pola kalupa. Imajte na umu da će vam se, ako ulijete više, smjesa razliti okolo. 

Pecite oko 15-20 minuta, odnosno jednostavno, dok se jaja ne zapeku. Kad su gotovi, izvadite kalupe iz pećnice pa ostavite da se malo ohlade pa muffine potom lako izvadite iz kalupa. Možete ih jesti tople ili ostaviti da se malo ohlade, kako god poželite. 

Uživajte. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...