Ova super zdrava, niskokalorična juha od brokule i celera bogata je okusom, prepuna hranjivih sastojaka, te obogaćena orijentalnim začinima – cimetom, kurkumom i đumbirom koji pridonose našem zdravlju. Mirisna i predivna, ovaj juha će vas zagrijati iznutra prema vani.
- 1 veća brokula
- 1/2 srednje velikog korijena celera
- 2 cm svježeg đumbira
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 žličica mljevene kurkume
- 1 povrtna kocka
- 4 šalice vode
Brokulu operite i iskidajte cvjetove. Celer ogulite i nasjeckajte na komade. Đumbir ogulite i narežite na komadiće.
Vodu zakuhajte. Dodajte povrtnu kocku, brokulu, celer i đumbir i začine. Dobro promiješajte i kuhajte 15-ak minuta.
Kuhano povrće procijedite i stavite u blender. Dodajte pola vode u kojoj se kuhalo povrće i dobro izmiksajte.
Gustu smjesu dodatno razrijedite prema ukusu vodom u kojoj se kuhalo povrće.
Poslužite blago rashlađeno s integralnim kruhom tostiranim s maslinovim uljem i češnjakom.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 18.04.2017.