Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Čokoladni chia puding pod jagodama

chia puding

Postoje neki ljudi i odnosi koji se dogode, traju, prestanu i životni putevi se raziđu, nekad zauvijek, a nekad možda samo na određeni period. No, postoje sjećanja koja vam ostanu nakon svega i koja zauvijek izazivaju neku ugodu. Sjećamo se sretnih trenutaka, situacija, putovanja i bilo čega drugoga što je nama, u našim životima, važno.

U mom slučaju, ja se vrlo često sjećam hrane. Sjećam se okusa, kombinacija, ali i smiješnih situacija koje su s hranom povezane. Primjerice, nedavno sam se sjetila kako godinama nisam kuhala bob, a u jednom periodu života (dok moja kuhinja i ja baš nismo bili najbolji prijatelji) to je bila namirnica koju sam često jela.

Sjećam se, eto, piletine za začinima pečene na vodi i boba s maslinovim uljem kojim sam dočekala jednog prijatelja na povratku iz Bruxellesa. "Kod tebe baš često na meniju taj bob!", komentirao je tada! Mislim da otad bob nisam jela. ;)

No, da ne duljim previše, donosim vam jedan recept koji sam jutros dobila od jednog prijatelja kojeg godinama nisam vidjela, a s kojim me veže jako puno ukusnih uspomena.

Sastojci za 2 osobe:

  • 3 dl zobenog mlijeka
  • 4 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice sirupa agave
  • prstohvat soli
  • malo vanilije u prahu (ekstrakt)

Ja svaki put dodam i kokosovo brašno u osnovnu smjesu, 2-3 žlice, ili više ako želiš da se intenzivno osjeti.

Priprema je zapravo jako jednostavna: sve pomiješati i ostaviti u hladnjaku na barem 2 sata, a može i preko noći.

Kasnije možeš kombinirati s voćem/orašastim plodovima/suhim voćem. Što god želiš...

Hvala! ;)

Objavljeno 14.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija