Chia palačinke s bananom

palacinka

Palačinke su uvijek dobra ideja bez obzira o kojem obroku govorimo. Ako dan započnete palačinkama, garantirano ćete biti dobro raspoloženi i produktivni. 

Evo ideje za chia palačinke s bananom. 

U posudi pomiješajte vodu i chia sjemenke i ostavite 20-ak minuta, dok ne dobijete gelastu smjesu. Potom u smjesu dodajte bananu i stisnite je vilicom pa umutite, dok ne dobijete jednoličnu kremicu. Dodajte steviju i cimet i dobro promiješajte.

Na tavi zagrijte kokosovo ulje. Na tavu istresite polovicu smjese pa ispecite s obje strane, kao klasičnu palačinku. Isti postupak ponovite s drugom polovicom smjese.

Po vrhu palačinke stavite goji bobice i bananu narezanu na ploškice, ili bilo što drugo, poput maslaca od orašastih plodova, Proteinelle i sl.

Uživajte.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 9
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 4
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...