Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

"Složenac" od jabuka i jogurta s chia sjemenkama

Danas sam utvrdila jednu jako dobru poveznicu između pametnih telefona i zdrave prehrane! Tvrdim, ako imate imalo zdravih navika što se prehrane tiče, kupnja pametnog telefona svakako će te navike pojačati. 

Ne, ovo nije plaćeni oglas za neki superturbo najnoviji smartphone s toliko memorije i ovoliko piksela, već samo moje lamentiranje o nekim zapažanjima. Zapažanjima na temelju iskustva. 

Naime, isti "sindrom" sam zamijetila kod nekoliko prijatelja koji su kupnjom novih mobilnih uređaja počeli puno više pažnje posvećivati i namirnicama koje jedu, ali i njihovoj estetskoj prezentaciji koju se bilježi tim uređajem pa potom i dijeli na društvenim mrežama. 

Evo pogledajte ovu fotku: 

slozenac

Na fotki je sve: božićno drvce, svijeća i smoothie u lijepoj posudici. Boje su usklađene, fotka je topla i poželite samo žlicom zagrabiti i uživati u okusu. 

Kako bi to inače izlgedalo da nema pametnog telefona? Vjerojatno bi sve bilo pomiješano u kašu koja ne bi vidjela ni svijeće ni drvca, a ni ovoga bloga ;) 

No, dobro, pohvaljujem Jelenin trud, a recept vam dijelim jer se čini jako jednostavan i sigurno je jako ukusan. (I već znam da će me oprati zbog ovog uvoda)

Dakle, sastojke mi nije poslala u količini pa ću ih samo nabrojati i ispod toga vam navesti postupak: 

  • integralni keks
  • jabuka
  • cimet
  • limunov sok
  • grčki jogurt
  • chia sjemenke
  • aroma vanilije (flavdrops)
  • lješnjaci ili bademi za posip, po želji

A Jelenin opis postupka kaže ovako: 

"Prvi sloj je izdrobljeni integralni keks. I onda sam naizmjence slagala sloj naribane jabuke pomiješane s cimetom i limunovim sokom i sloj grčkog jogurta pomiješanog s chia sjemenkama i aromom vanilije bez šećera (flavdrops). Možeš i na slojeve posipati sjeckane lješnjake ili bademe, ako želiš."

Draga Jelena, neka tvoj novi ubernajjači mobitel poživi godinama jer se zbog njega svi sladimo i radujemo tvojim kulinarskim igrarijama! 

Objavljeno 05.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija