Kraljevsko povrće sa sirom zapečeno u pećnici

Volim složence. Jako. No, moram priznati da ih ne radim često, nema razloga, jednostavno zaboravim.

Ali, nedavno je hladnjak bio prepun povrća pa sam zaključila, vrijeme je da to promijenim i onda je nastalo ovo jelo za večeru...

Naravno, dodatnu inspiraciju sam pronašla guglajući, verzija složenaca je pritom stvarno bilo puno, a ovo je samo jedna od njih.

Slijedite upute, sigurno se nećete razočarati... 

Sastojci

1 patlidžan
1 tikvica
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 luk
1 češnja češnjak
300 g paradajza
250 g ovčjeg sira
malo bosiljka
začini po želji
maslinovo ulje

Priprema

Povrće dobro operite. Prvo patlidžan narežite na ploškice, posolite ga, pa ga stavite sa strane da pusti sok.

I ostalo povrće očistite, ogulite i narežite isto na ploškice. Rajčice prelijte vrućom vodom, skinite mu kožu i sitno narežite.

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, prvo stavite papriku da se prži oko 5 minuta pa zatim dodajte ocijeđeni patlidžan, tikvice, oba luka i začine.

Kratko pržite povrće, zatim dodajte i paradajz te krčkajte pet minuta dok voda ne ispari.

Sve skupa prebacite u vatrostalnu posudu, posipajte narezanim sirom i blago promiješajte, pa stavite sve skupa peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva.

Pecite desetak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Hladna i osvježavajuća desertna krema x 1
    Kad zagusti i kad se javi želja za slatkim, dobro je u pripremi imati recept s prefiksom zdravi, a koji će tu želju propisno utažiti. Imam jedan prijedlog u obliku hladne i osvježavajuće kreme koja će vas zasititi, i koja će vam svojim okusom sigurno biti zadovoljavajuća, a koju uvijek možete i nadograditi.  Baza je posni sir koji u svojoj osnovi nije nikome baš drag, ali sezonsko bobičasto voće je dodatak koji će cijelu stvar izvući u vašu korist. Pa, krenimo... Sastojci posni sirbobičast...
  • Bezglutenski i raskošni vege wok x 1
    Koliko volite wok od 1 do najviše na svijetu. Ja ga stvarno obožavam, a kad tome pridodam i da je brzo gotov, stvar odmah postaje bolja. Ovo je jedna vege verzija, a vi svemu možete pridružiti bilo koje povrće ili sastojak koji vam odgovara. Ja sam išla na basic varijantu jer mi je to sadržaj hladnjaka u tom trenu dopuštao. Uz tv seriju koju pratim ovo je bio bonus u kojem sam beskrajno uživala.  Sastojci 150 g rižinih rezanaca2 žlice soja sos bez glutena1 manji luk100 g šampinjona1 tikvi...
  • Hrskavi popečci za večeru koje ćete sigurno ponoviti x 1
    Popečci ili polpete jelo je koje je doma u bilo kojoj verziji uvijek dobro prihvaćeno. Kombinacija okusa ovdje je stvarno beskrajna, a koju god da napravite ispadne uvijek dobro. Ovo je jedna u kojoj se isprepliću proso i feta sir. Priprema je klasično brza, a vi pritom ne morate ništa posebno raditi, samo imati strpljenja da se ovi hrskavci ispeku. Ja sam ih neki dan radila za večeru, i sve smo ih pojeli do zadnjeg...  Sastojci 1 šalica kuhanog prosa50 grama feta sira4 češnja češnjaka2 ja...
  • Jutarnji napitak koji će vas dugo držati sitima x 3
    Po jutru se dan poznaje, vjerujem da ste to puno puta čuli. Ako držite do doručka i ne preskačete ga, velike pohvale. No, isto tako znam da vam se sigurno, kao ni meni, ne da smišljati svako jutro što pojesti i čime se na zdrav način zasititi, kako ne biste na poslu već oko 10 počeli razmišljati kad će više taj ručak. Pa, ovaj smoothie je super okidač za jutro ako se dugo želite osjećati sitima, znati da ste pritom za svoje tijelo napravili nešto konkretno i dobro, a i ono najvažnije, jako j...