Kraljevsko povrće sa sirom zapečeno u pećnici

Volim složence. Jako. No, moram priznati da ih ne radim često, nema razloga, jednostavno zaboravim.

Ali, nedavno je hladnjak bio prepun povrća pa sam zaključila, vrijeme je da to promijenim i onda je nastalo ovo jelo za večeru...

Naravno, dodatnu inspiraciju sam pronašla guglajući, verzija složenaca je pritom stvarno bilo puno, a ovo je samo jedna od njih.

Slijedite upute, sigurno se nećete razočarati... 

Sastojci

1 patlidžan
1 tikvica
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 luk
1 češnja češnjak
300 g paradajza
250 g ovčjeg sira
malo bosiljka
začini po želji
maslinovo ulje

Priprema

Povrće dobro operite. Prvo patlidžan narežite na ploškice, posolite ga, pa ga stavite sa strane da pusti sok.

I ostalo povrće očistite, ogulite i narežite isto na ploškice. Rajčice prelijte vrućom vodom, skinite mu kožu i sitno narežite.

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, prvo stavite papriku da se prži oko 5 minuta pa zatim dodajte ocijeđeni patlidžan, tikvice, oba luka i začine.

Kratko pržite povrće, zatim dodajte i paradajz te krčkajte pet minuta dok voda ne ispari.

Sve skupa prebacite u vatrostalnu posudu, posipajte narezanim sirom i blago promiješajte, pa stavite sve skupa peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva.

Pecite desetak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
5
1
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija