Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Lažni prženi krumpirići

Baš jako volim batat (slatki krumpir), i to na sve moguće načine. Iako nam je na raspolaganju kroz cijelu godinu, nekako mi najviše paše sada, u periodu jeseni. Batat je zapravo visokoenergetska kultura (puno škroba, malo šećera), iznimno je zanimljivog okusa te je bogat mineralima i vitaminima.

Osim što je vrlo prilagodljiv, batat možete pripremiti i kao prilog i kao samostalnu namirnicu, pa sam se ja neki dan odlučila za ovu drugu verziju - pripremiti, kako često volim naglasiti, lažni pommes frites, onaj zdraviji.

Da bi cijela stvar bila nekako dojmljivija, kupila sam i one metalne posudice pa ga nerijetko serviram u njima na papiru za pečenje. Baš onako kako ga poslužuju u street food restoranima, a u tom izdanju je i vrlo insta-worthy materijal (smijeh).

Sastojci
2 srednja batata
3 žlice maslinovog ili kokosovog ulja
1 žličice ružmarina
sol
1 režanj češnjaka

Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 C. Ogulite batat te ga narežite na prutiće kao kada pravite klasični pommes frites. U zdjeli pomiješajte batat, maslinovo ulje, ružmarin, sol i češnjak te sve dobro promiješajte da batat bude potpuno u umaku. Poslažite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Prvih 15 minuta batat pecite prekriven aluminijskom folijom, onda ga otkrijte i pecite dodatnih 10 minuta ili dok ne postignete željenu hrskavost. Poslužite i uživajte!

Objavljeno 28.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija