Lažni prženi krumpirići

  • 1 komentara
  • 9 x
  • nedjelja, 28 listopada, 2018. u 05:06

Baš jako volim batat (slatki krumpir), i to na sve moguće načine. Iako nam je na raspolaganju kroz cijelu godinu, nekako mi najviše paše sada, u periodu jeseni. Batat je zapravo visokoenergetska kultura (puno škroba, malo šećera), iznimno je zanimljivog okusa te je bogat mineralima i vitaminima.

Osim što je vrlo prilagodljiv, batat možete pripremiti i kao prilog i kao samostalnu namirnicu, pa sam se ja neki dan odlučila za ovu drugu verziju - pripremiti, kako često volim naglasiti, lažni pommes frites, onaj zdraviji.

Da bi cijela stvar bila nekako dojmljivija, kupila sam i one metalne posudice pa ga nerijetko serviram u njima na papiru za pečenje. Baš onako kako ga poslužuju u street food restoranima, a u tom izdanju je i vrlo insta-worthy materijal (smijeh).

Sastojci
2 srednja batata
3 žlice maslinovog ili kokosovog ulja
1 žličice ružmarina
sol
1 režanj češnjaka

Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 C. Ogulite batat te ga narežite na prutiće kao kada pravite klasični pommes frites. U zdjeli pomiješajte batat, maslinovo ulje, ružmarin, sol i češnjak te sve dobro promiješajte da batat bude potpuno u umaku. Poslažite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Prvih 15 minuta batat pecite prekriven aluminijskom folijom, onda ga otkrijte i pecite dodatnih 10 minuta ili dok ne postignete željenu hrskavost. Poslužite i uživajte!

Kakav ti je post? 
Prekrasni su!!!
ZorroRi
28.10.18. u 21:34
line
1 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Brza vegetarijanska večera zbog koje ćete feta sir voljeti još više x 5
    Nekad se poželimo one jednostavne, ali konkretne večere koja od nas ne potražuje puno vremena, namirnica i pripreme, ali je opet s druge strane kalorijski prihvatljiva i ukusna. Ovo je upravo jedno takvo jelo koje može proći i kao predjelo, ali i glavno jelo, ovisno o kojoj je prigodi riječ. A ako volite feta sir, onda će vam u ovoj verziji biti još draži. Kako pripremiti ovaj vegetarijanski i usudim se reći mediteranski zalogaj doznajte u nastavku...  Sastojci 400 g feta sira 400 g cherry...
  • Grčki jogurt u funkciji slatko-kiselkaste senzacije x 6
    Jutros sam odlučila preskočiti zobenu kašu i napraviti si nešto osvježavajuće. S obzirom na to da u kući uvijek imam svih mogućih orašida, a neki dan je i stigla staklenka domaćeg meda, razmišljala sam što i kako. Sjetila sam se odmah ovog recepta koji sam ne tako davno pronašla na jednom stranom websiteu i odlučila ga isprobati u nekoj svojoj modificiranoj verziji. Kako mi je bilo jako fino, jer inače volim tu slatko-kiselkastu kombinaciju koja podrazumijeva kremasto i hrskavo, odlučila sam...
  • Ovo bi mogao postati vaš najdraži fit desert. Proteinske kuglice koje ne morate peći x 5
    Želja za slatkim može biti opasna. Jako opasna, barem u mom slučaju (smijeh). Ono što je bitno je biti spreman i utažiti je na najbolji mogući (najzdraviji) način. Kada mi se to dogodi, onda posegnem za svojim brzinskim receptima iz riznice, a ovo je jedan upravo takav. Proteinske kuglice s kokosom i limunom sve je što vam treba u tim trenucima...  Sastojci 1 žlica proteina u prahu - okus vanilije pola šalice kokosovih pahuljica 2 žličice limunovog soka korica od jednog organskog limuna 2 žl...
  • Odlična zamjena za kruh - mini tortilje od karfiola x 18
    Možda će vas zanimati, ali udio ugljikohidrata ovdje je minimalan. To je već prva prednost. Drugo, ove tzv. tortilje bit će vam idealna zamjena za kruh, što znači da se kruha možete riješiti. Treće, jako je ukusno, jednostavno i možete ih kombinirati sa svim i svačim. Ajmo se baciti na posao… Sastojci 1 veći karfiol2 jajasol i paparsvježi peršinzačini po želji Priprema Narežite karfiol na sitne komade. Tako usitnjen karfiol ubacite u posudu koja može ići u mikrovalnu i stavite ga na srednj...