Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Nije sve u kesten pireu, nešto je i u juhi

Kestenima je teško odoljeti, posebice ako se uzme u obzir činjenica kako njihov miris u ovim jesenskim danima osjetimo na svakom uglu grada. Bilo da je kuhan ili pečen, kesten osobno obožavam u svakoj njegovoj verziji, a kesten pire da i ne spominjem (uf!).

No, to nam barem danas, nije tema, nego nešto posve drugo - juha od kestena. Vjerujem da se nje možda ni ne sjetite, ali vjerujem i da nakon što je probate, da će vam ova topla krem juha od kestena vrlo brzo postati favorit na vašem stolu, posebice u ovim hladnim nadolazećim zimskim danima.

Sastojci (za 4 osobe)

400 g pečenih i oljuštenih kestena
1600 ml povrtnog temeljca
4 žlice maslinovog ulja
muškatni oraščić
4 stapke celera
2 manja poriluka
malo sjeckanog peršina za serviranje
vrhnje za serviranje

Priprema

Kestene zarežite, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 min. Tako pečene kestene izvadite i još vruće lagano pritisnite (kuhinjskom krpom da ne opečete ruke), skinite ljusku i pokožicu.

Nekoliko kestena odvojite za posluživanje.

Na 4 žlice zagrijanog maslinovog ulja dinstajte nasjeckani poriluk i celer oko 5 minuta.

Dodajte grubo nasjeckane kestene, pržite ih minutu te dodajte temeljac, muškatni oraščić, sol i papar. Pustite da zakipi, smanjite vatru i kuhajte još oko pola sata.

Pustite da se juha malo ohladi i onda je usitnite štapnim mikserom kako biste postigli željenu glatkoću i gustoću juhe.

Juhu možete poslužiti sa žlicom kiselog vrhnja, dekorirati nasjeckanim peršinom nasjeckanim kestenima.

Objavljeno 04.11.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija