Uz jako malo sastojaka do ukusne proteinske pite od posnog sira

Nekad je potrebno jako malo da u konačnici dobijete jako puno. Tome svjedoči ovaj recept za fitness pitu od posnog sira koju sam pronašla na jednom domaćem blogu, a za koju vam treba svega nekoliko sastojaka, a koja će vas u svom finalu naprosto okusom i jednostavnošću oduševiti. Ja sam je odmah isprobala, pa kako mi se je dobro ispala i bila vrlo fina, fer je da je podijelim dalje. Pa, ako ste u potrazi za kakvim proteinskim obrokom, bilo za ručak ili još bolje večeru, onda evo što biste s...

Pomfrit? Ne, hrskavi prutići od palente

Iako vam je palenta (ili pak žganci) vjerojatno sinonim za nešto tradicionalno i ono nešto što ste jeli u djetinjstvu, danas je vrlo korištena i često je viđamo u modernim verzijama raznih jela. Pomfrit od palente je upravo jedno takvo koje ćete obožavati. Dakle, ovo je jelo koje možete jesti zasebno ili ga kombinirati uz neko drugo, ali u svakoj verziji će vam jednako biti ukusno i htjet ćete još. Iako podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, u pitanju je ipak jedna zdrava inačica oko ...

Punjena pileća prsa zapečena u pećnici odlična su ideja za vikend ručak

Oko pilećih prsa valja se nekada potruditi kako ne bi bila dosadna, zar ne? Da, znam da ih je najjednostavnije samo lagano prepržiti na grill tavici ili pak narezati na kockice i ubaciti u neki rižoto, no, možda biste po pitanju toga ipak mogli biti malo kreativniji. U mojoj kući piletina je uz teletinu glavna na meniju, pa se onda nekako trudim uvijek napraviti neki mali zaokret koji publika odmah prepozna (smijeh). Neki dan na meniju je bilo ovo i svi smo poslije oblizivali prste jer je st...

Hrskave mesne okruglice sa sezamom

Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata stvarno ima u izobilju, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka. Nema veze radite li klasične ćufte, švedske mesne okruglice ili neki treći tip, da bi okruglice bile savršene trebate pripaziti na nekoliko stvari, a to su: oblikujte ih rukama, dobro ih posolite, birajte kvalitetno meso i ne zaboravite luk... Ja vam donosimo jedan recept sa sezamom što ih čini hrskavima. Provjerite u nastavku kako napraviti ov...

  • 0 komentara
  • 2 x
  • ponedjeljak, 18 veljače, 2019. u 06:24

Finooo! Zapečene tikvice s parmezanom

Tko voli tikvice neka digne dva prsta? (smijeh) Naime, na ovaj recept sam naišla sasvim slučajno, točnije, trebao mi je prilog uz ručak, a da budu tikvice, a da ne budu pripremljene na klasičan način. Ukratko, trebao mi je neki twist i onda sam naišla na ovo - pečene tikvice s parmezanom. Sve što trebate znati jest da je priprema vrlo brza, i da su jako ukusne... Sastojci 2 velike tikvicežlica maslinovog uljažličica limunovog soka1 režanj češnjaka (usitnjen)2 žlice ribanog parmezanaoriganoh...

Batat bruskete... zvuči zanimljivo, jel' da?

Ako volite bruskete i sve inačice, onda će vam se sigurno svidjeti i ova verzija u kojoj nema kruha. Da, vjerujem da ste se tu zainteresirali kao i ja kad sam prvi put čitala ovaj recept, a onda ga i pripremila.  Naime, kruh će ovdje biti zamijenjen batatom i sigurna sam da se protiv toga nećete pobuniti (smijeh). Kada govorimo o nadjevu, on je nekako klasičan, ali ipak u konačnici okusom drugačiji s obzirom na to da je podloga batat. Kako napraviti ove famozne batat bruskete pročitajte u na...


Svi postovi kronološki poredani na jednoj strani